VrouwActief ….. februari

De laatste dinsdag van het Carnaval, feest in de Bles met de ouderen en aansluitend lekker eten en het aftuigen van Prins, Page en Raad van Elf. Altijd een leuk spektakel. Maar ondanks dat en het feestweekend waren er toch 40 vrouwen naar het Dorpspunt gekomen om lekkere aparte hapjes te maken onder de enthousiaste leiding van Maria van Santen en haar assistente, dochter Nalin. Zelf kon ik er nog niet bij zijn wegens herstel van een longontsteking, maar uiteraard heb ik wel informatie gekregen over deze gezellige avond.

Drie verschillende hapjes zijn er gemaakt: hartige groentesnacks, pannenkoekwafels en gezonde bonbons. De gezonde bonbons zorgden wel voor veel hilariteit, want ze werden gemaakt met pindakaas en dat geeft natuurlijk kleverige handjes. Al met al een reuze gezellige, nuttige en volgens zeggen ook lekkere avond, want de eigen gemaakte hapjes moesten natuurlijk wel geproefd worden.

Het recept van Maria’s pannenkoek wafels is eenvoudig en die deel ik hierbij zodat jullie dit thuis ook kunnen maken.


Pannenkoekwafels

Ingrediënten: 1 glas pannenkoekmeel, 2 eetlepels gebroken lijnzaad, ½ glas water, 1 eetlepel kokossuiker

Voeg alle ingrediënten samen en meng dit goed door tot een beslag

Schep 2 eetlepels beslag in het tosti-ijzer en bak dit bruin

Beleg de wafel met fruit en slagroom (of kwark)

Volgende maand op 12 maart komt er iemand van Groene Cirkel Bijenlandschap ons alles vertellen over bijen. Vele vrouwen hebben tenslotte dit jaar zelf een bijenhotel gemaakt en dan horen we misschien ook wat het nut hiervan is in onze tuinen of op het balkon.

Namens bestuur VrouwActief,

Ria Luiten