Blesruitermenners Danny en Lindsay Districtskampioen Indoor

Zaterdag 24 Februari werden de Districtskampioenschappen van het Men-District West (Noord-en Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland) gehouden bij de Manege, van de bekende vierspan-menner, Koos de Ronde in Zwartewaal.

Dat Lindsay grote kanshebber was, gezien haar successen van de afgelopen jaren, moge  duidelijk zijn. Toch komt zij inmiddels in de hoogste (Z) klasse uit en worden de te rijden proeven moeilijker en de concurrentie ook groter.

Bij Danny lag dat anders. Na vele jaren van tegenslag met zijn tweespan zwarte shetlanders heeft hij een nieuwe start gemaakt met nieuwe pony’s. Met ondersteuning van professionele begeleiding heeft hij nu weer een prima span. Na wat successen in regionale wedstrijden bevestigde Danny de opgaande lijn bij de Indoorkampioenschappen van het Men-district en werd keurig kampioen.

De dressuur is een jury-sport met soms uitslagen waar je vraagtekens bij kunt zetten. Zo ook bij de jurering van de proef van Lindsay. De proef wordt gejureerd door twee jury’s die op een verschillende plek langs de ring de proef beoordelen. Het verschil in de beoordeling was bij haar maar liefst 44,5 punt. Ondanks de jury bijscholingscursussen van de KNHS mag, zeker bij de Z-klasse, een dergelijk verschil mijn inziens niet voorkomen. Dus KNHS “werk aan de winkel”.

Ab

Spannend…..

misschien heeft Lindsay eveneens succes met haar nominatie voor de sportprijs van het jaar  in de categorie 18+.

Petra