Seizoen 2024 gestart

Het was geen grap dat deze keer het seizoen van onze toerclub geopend werd op 1 april, 2e Paasdag. Er verzamelden zo’n 53 fietsers bij de sporthal voor deze rit.

Voor we mochten vertrekken waren er eerst nog wat wijze woorden van onze voorzitter Edu. Hij wenste allen een mooi en veilig fietsseizoen toe met veel gezellige ritten. Daarbij werd nog extra benadrukt dat we ons als toerclub netjes gedragen en letten op de veiligheid, zoals stoppen voor rood en remmen bij drukte.

Ook wees hij ons op een dubbele vacature in het bestuur. De huidige bezetting van 3 personen is te weinig, dus ga eens na bij jezelf of iemand in je groep of we snel voor versterking kunnen zorgen.

Na deze korte speech konden alle groepen van start, de A1 uiteraard als eerste. Wij waren met 10 man en dat vond ik een prima opkomst in het weekend van Pasen. De weersomstandigheden vielen ook mee met een matige zuidwestenwind en een graad of 10. Het was een grijze ochtend, maar de regen die eerder nog voorspeld was bleef gelukkig uit.

Het voelde dus nog niet echt als lente, maar af en toe leken de mannen wel zo enthousiast als jonge lammetjes in de wei. Op andere momenten met tegenwind meer als makke lammetjes die zich graag lieten leiden. Zo gaat dat aan het begin van het seizoen.

Na een mooi rondje via Delfgauw en langs de Rotte kwamen we bij Meerenbos waar ook de C1 al zat. De Paasbrunch moest nog beginnen, dus genoeg plek voor ons. Later zagen we ook nog de B en de A2 binnenstappen.

Op de terugweg maakten we nog wat extra kilometers langs de andere kant van de Rotte en een slinger langs de roeibaan voor we via Waddinxveen weer terug richting Stompwijk gingen.

Arno van Rijn