Koningsdag 2024 Dorpspunt

Zaterdag 27 april is het zo ver! Koningsdag 2024!

We hebben weer een mooi programma samengesteld voor jong en oud. We beginnen de dag al vroeg want vanaf 9.00 uur staat de koffie met oranje tompouces klaar! Om 9.15 uur zal fanfare Juliana een aubade spelen en wordt de vlag op het plein gehesen. Vanaf 9.30 uur zal binnen bij de koffie, zanggroep JOY o.l.v. Carmen Olijhoek de sfeer er alvast lekker inbrengen. Buiten, aan de zijkant van het Dorpspunt, verwelkomen we de kinderen met hun versierde fietsjes. Met ouders en leden van de organisatie maken we een rondje achter de school. Ties van Rijn zal met zijn skelter en een boom box voorop gaan. Dus iedereen vanuit het dorp kan komen kijken bij de Waterviolier/Pinksterbloem.  Elk kind dat mee doet, krijgt een bon om een ijsje te scoren bij Demi van Boheemen die met haar ijskar van De Dames van Akkerlust op het plein zal staan. Tevens is er een prijs te winnen voor de mooiste fiets! Maak er dus wat leuks van!

Vanaf 10.00 uur begint de kleedjesmarkt, wij duimen al de hele week voor droog weer, maar bij regen zullen we moeten uitwijken naar binnen. Je kunt je kleedje klaarleggen maar zorg ervoor dat je snel weer in actie kunt komen, want er staat een gave goochelshow op het programma. Deze zal rond 10.15 uur-10.30 uur beginnen. Tijdens de markt kun je je laten schminken en haar extension laten plaatsen in allerlei gave kleuren. Ook springen op het springkussen of nog lekker poffertjes scoren bij de Poffertjestuin!

Rond 12.45 uur gaan we beginnen met de warming up en gaan we lekker even dansen met zijn allen op natuurlijk het Koningsspelen lied, Europapa en wat shake nummers van Shake it Off o.l.v. Eva Oliehoek. Om 13.00uur zijn we warmgedraaid voor de heuse SWINGO! Dit is een bingo maar dan met liedjes, dus goed luisteren want ze komen rap voorbij! Hierbij zijn leuke prijzen te winnen! Scoor je bingokaart bij de bar binnen of bij Angelique v Hoeijen of Marleen de Haas.

Vanaf 14.00 uur is er even een pauze en kan iedereen huiswaarts gaan. Het podium en geluid worden dan klaargemaakt en gecheckt want vanaf 15.00 uur begint het muzikale middag programma met Alfons Belt en The Spods. The Spods met hun Stompwijkse bassist mogen op deze feestelijke dag niet ontbreken! Zij zullen gave rock klassiekers spelen en natuurlijk ook een set met rock van eigen bodem. Zorg dus dat je hier bij bent!

We hopen natuurlijk op droog weer maar ook hiervoor geldt dat we anders naar binnen zullen uitwijken. Gedurende de middag hebben we El die komt bakken en zorgt voor snacks, patat en saté van Vieveen, dus naast de drankjes kan er ook lekker wat gegeten worden.

Wij hebben er allemaal veel zin in en bedanken bij voorbaat al de sponsors, Vlietwensen en vrijwilligers die allemaal mee helpen om deze dag te doen slagen!

Let the sun shine!! (en de regen wegblijven)

Groetjes!

Evenementen Commissie Dorpspunt