Stichting Oud Stompwijk

Eind maart hebben de donateurs de eerste uitgave  van dit seizoen door de brievenbus gekregen, de 31e editie van Stompwiic, tegelijk met de factuur voor dit jaar.  Ben je nog geen lid maar wil je ons wel ondersteunen, voor € 15,= in Stompwijk en voor € 10,= extra voor de verzendkosten als je buiten Stompwijk woont, krijg je 4 x per jaar het blad thuisbezorgd.

We zijn steeds op zoek naar nieuwe items voor ons blad en afgelopen week kwam het ter sprake dat er vroeger altijd met een koetsje naar de kerk gereden werd op zon- en feestdagen. De koetsjes werden volgens André Suijten gestald bij hen achter de winkel. Heeft iemand van jullie nog foto’s waarop de koetsjes te zien zijn, het liefst met personen erin, maar zonder is ook prima.

De pagina’s voor de volgende editie worden alweer langzaam gevuld, zoals bijvoorbeeld over een bepaalde vis die in Stompwijk veel gevangen werd. Ja, dat was ook paling, maar die bedoel ik niet. Nieuwsgierig geworden? Wordt abonnee!

De nieuwsbrief kun je gratis ontvangen, geef je mailadres door via

https://beeldbank.oudstompwijk.nl

We staan dit jaar op de Landlevenfair en willen de jeugdsociëteit extra onder de aandacht brengen. Wie is daar niet naar toe geweest in zijn jeugd?
Vanaf Asafoetida in de jaren 70 zijn er totaal inmiddels 14 generaties bestuur geweest. Wie helpt ons aan wat meer informatie met namen, bestuursleden, leuke anekdotes en foto’s. Misschien kunnen we er later een speciale uitgave van Stompwiic van maken of het verhaal over verschillende edities verdelen. Reacties naar redactie@oudstompwijk.nl

Ria Luiten