De Blesruiters; uitslag klaverjassen 

Einde klaverjas seizoen, maar we kunnen terug kijken op een mooi en vooral gezellig seizoen met een volgens mij zeer geslaagde laatste avond. Met 6 volle tafels en een stilstaand nummer -wat overigens heel best uitkwam-  want ik had werk genoeg, om de organisatie van deze avond naar een goed einde te brengen.

Als eerst tussen de tweede en derde pot een gratis rondje drank omdat anders de dubbeltjes pot over ging lopen en dat zou vermorsen betekenen dus kan je daar beter een drankje voor nuttigen. 

Als tweede hadden we veel prijswinnaars deze avond dus dat gaf ook wat extra werk om alles in goede banen te leiden. 

De kaartuitslag van deze avond is als volgt en ik noem even alle prijs winnaars want het is een eer om in de Dorpsketting te komen:

1 Bert van Es met het respectabele aantal van 6091 punten, dan heb je twee dingen: je kan goed kaarten en je krijgt goeie kaarten 

Frans Hendriks  met 5766 punten, heeft zichzelf dit seizoen ruim bewe- zen 

Cock Guldenmond met 5427 punten, helemaal goud 

Fried de Jong met  5252 punten, deze keer de beste van de familie de Jong 

5 Stef Verburg met 4952 punten, de eerste onder de 5000 

6 Charles van Bohemen met 4918 punten, te weinig voor zijn klasse 

Dit waren de prijswinnaars die normaal gesproken prijs zouden hebben maar we hebben deze keer wat extra gedaan. 

7 Marga Stijnman met 4876 punten, 8 Ellen Nieuwland met 4867 punten. 9 Cock van Bohemen met 4811 punten, 10 Jan Groenewegen met 4747 punten, 11 Theo van den Bosch met 4735 punten, 12 zijn vrouw Gerda met 4679 punten, 12 A Thijs Vreugdenhil met 4578 punten. Nu kan ik nr. 13 overslaan want dat is een ongeluksgetal en dat kunnen we niet gebruiken. 14 Jaap de Jong met 4569 punten, 15 Frans Oliehoek, de kersverse Ridder met 4563 punten, 16 Hans Nieuwland “ik schaam me nog want die sloeg ik over” met 4495 punten, 17 Jeroen van der Geest met 4360 punten, 18 Sjaak van Bohemen met 4347 punten, 19 Johan van Gestel met 4331 punten, 20 Quinty van der Geest met 4325 punten, 21 Kees de Jong met 4151 punten, 22 Maurice van den Bosch met 4024 punten, 23 Carla van Santen met 3851 punten en de laatste was voor mij de beste: 24 Agnes Bolleboom met 3835 Punten. 

Een heel verhaal maar waarschijnlijk kunt u hier wel uit opmaken dat het ook heel gezellig was. 

Nu de competitie uitslag: 

We hebben dit seizoen 10 kaartavonden gehad waarvan de acht hoogste meetellen voor het klassement. Theo de Jong heeft heel lang het klassement aangevoerd en daar kon een ieder zich op richten. Deze druk werd hem toch een beetje teveel denk, want twee kaart avonden terug moest hij in Frans Hendriks zijn meerdere erkennen  

Dus Frans Hendriks is de klaverjas kampioen van de Blesruiters en u ziet je hoeft niet perse een paard te hebben om bij De Blesruiters Kampioen te worden.

Nico Bolleboom