Toerclub Stompwijk

Na een nat voorjaar is nu de zomer begonnen en daarmee eindelijk ook betere weersverwachtingen. Het lijkt er op dat met het zomerse weer ook de vakanties zijn begonnen. We telden zo’n 50 fietsers slechts aan de start. Voor de A-groepen stond Vogelenzang op de kalender. De A1 vertrok met 9 man en reed vanaf Wassenaarseslag tot aan De Zilk door de duinen. Altijd een mooie route en het viel door het vroege tijdstip gelukkig nog mee met de drukte. Aangekomen bij ’t Pannenland was het nog vrij rustig op het terras en werden we snel geholpen. Ook de A2 en A3 waren niet zo groot en vonden een plekje. Voor de terugweg staken we over naar de Ringvaart en dan is het voorlopig met het water aan je rechterhand alsmaar rechtdoor. De geopende brug bij Nieuwe Wetering reden we voorbij om bij Oude Wetering weer terug richting Stompwijk te gaan.

Arno van Rijn

C1

De zomer is begonnen! Goede planning om vandaag de rit naar Katwijk strand te maken. Blote armen en benen, natuurlijk wel ingesmeerd met zonnebrandcrème, werd de rit gestart richting Meijendel, dat werd betreden ter hoogte van Scheveningen. Mooie rit dwars door het mooie duingebied naar de Kievit in Wassenaar. Bij een stoplicht werd onze groep door een Wassenaarse man hernoemd tot de Motorclub Satudarah, afdeling Stompwijk. Hoezo? Verzin het maar. Door de duinen van Wassenaar naar De Zilt in Katwijk om lekker met uitzicht op zee van de koffie met borrels te genieten. Na een lange pauze, je wil daar gewoon niet weg, gingen we toch maar de thuisreis aanvaarden. Precies om 12 uur stonden we weer ons karretje thuis te parkeren na een heerlijke toch van 50 km.

Lidia van Leeuwen