Blesruitermenners succesvol op districtskampioenschap te Lexmond

Wellicht zullen er lezers zijn, die onze vereniging volgen via de Dorpsketting, die opgemerkt hebben dat er weinig over de menners van de Blesruiters is te horen/lezen. En dat is zo, het zeer natte voorjaar met daarbij ook nog blessures, laat ik het maar zo zeggen “mens en dier” hebben het programma van de menners aardig in de war gestuurd.

Maar inmiddels hebben we toch een aantal activiteiten achter de rug. Op 9 juni was er de outdoor op ons eigen terrein en 23 juni een dressuur en vaardigheid wedstrijd in het Wilsveen, deze werd na een lange periode van regen en dus natte terreinen onder ideale omstandigheden gereden, een heerlijk zonnetje en een prima terrein.

Afgelopen zaterdag werden de kampioenschappen van het District-West in het Utrechtse Lexmond gehouden.

Blesruitermenners Danny van den Barselaar, Lindsay Landman en Karin Bakker vertegenwoordigden de Blesruiters en met succes.

Danny, die na een lange periode van tegenvallers, met zijn nieuwe pony’s het allemaal weer helemaal “op de rit” heeft. Met een kampioenschap zowel in de B dressuur als de vaardigheid klasse L kon dit kampioenschap voor hem niet meer stuk.

Lindsay, inmiddels startend in de Klasse Z (zwaar) en dus pittige tegenstanders heeft, wist zich door veel trainingsuren op het hoogste niveau te handhaven en werd met afstand kampioen. Bij de Vaardigheid was het afrijden van een balletje oorzaak dat zij genoegen moest nemen met de derde plek.

Karin Bakker reed met haar grote vos Igor een keurige proef in de klasse Z die ook goed was voor de prima derde plek.

Door de resultaten van alle drie de Blesruitermenner hebben zij zich geselecteerd voor deelname, zowel in de Dressuur als Vaardigheid, voor de Nationale kampioenschappen op 13 augustus te Ermelo.

Allemaal gefeliciteerd

Ab