OLIVEO MAAKT EINDE AAN DROOMSTART

Het sprookje is uit voor Stompwijk ’92. De verrassende koploper leed een kansloze 3*0 thuisnederlaag tegen OLIVEO uit Pijnacker. Een nieuwe stunt bleef dus uit. Toch is het zelfvertrouwen binnen de spelersgroep nog steeds enorm groot.
Trainer Ron de Roode liet na de vrijdagtraining weten dat hij voor de winst ging tegen OLIVEO. In de beginfase zat dat er zeker in. Toby van Marwijk kreeg in het eerste kwartier twee dotten van kansen, maar beide keren faalde hij oog in oog met de doelman. Daarna stelde de fysiek en technisch sterke tegenstander orde op zaken. OLIVEO drong de thuisploeg steeds verder terug op eigen helft. Bovendien kwamen de Stompwijkers steeds net een stapje te laat. Kort voor rust kwam de ploeg uit Pijnacker verdiend maar wel enigszins gelukkig op 1*0. De goal kwam voort uit een scherpe voorzet, waarbij Danny Mooyman de bal op de lat tikte. De doelman had de pech dat een aanvaller de bal daarop in het lege doel kon lopen.
Ook na de pauze bleef OLIVEO het betere team. De 2*0 was dan ook niet meer dan logisch. Bij dit doelpunt liep de rechterspits Vincent Belt er helemaal uit. Hij sneed vervolgens naar binnen toe en schoot fraai raak. Trainer Ron de Roode ging niet veel later achterin man op man spelen, om het tij nog te doen keren. Het mocht niet baten, omdat de ploeg uit Pijnacker de beste kansen bleef krijgen. In de slotfase werd het nog 3*0 uit een verwoestend afstandschot. Volgens Ron de Roode viel er weinig op deze pijnlijke nederlaag af te dingen. De trainer treurt ook niet al te veel om de verspeelde koppositie. Zo veel mogelijk punten halen, is gewoon het hoofddoel. Komende zondag treedt Stompwijk ’92 aan tegen het voetballend sterke FC Lisse, de nieuwe lijstaanvoerder. Het wordt dus een zware wedstrijd.

Hans Beukema