Contactbijeenkomst Mantelzorgers

Het Steunpunt Mantelzorg Leidschendam/Voorburg organiseert de komende maand twee contactbijeenkomsten. Het thema op deze middagen is ´de sociale kaart´. Er zijn veel instellingen en voorzieningen in de eigen omgeving waar mantelzorgers gebruik van kunnen maken. Hoe vindt ú de weg naar de juiste organisatie of hulpverlener?
Op vrijdagmiddag 12 december bent u van harte welkom in Wijkcentrum Oranjehoek, Oranje Nassaustraat 1 te Voorburg en op maandagmiddag 15 december in Ontmoetingscentrum De Schuitenjager, Scheepswerf 18 te Leidschendam. Wie zorgt voor een zieke of gehandicapte partner, familielid, vriend of buur, is mantelzorger. Veel mantelzorgers ervaren hun hulp als vanzelf sprekend, maar het kan heel zwaar zijn. Bovendien krijgen ze vaak weinig steun vanuit hun naaste omgeving. Dan is het prettig om je eens te kunnen uiten temidden van mensen, die uit eigen ervaring weten waar je het over hebt. Tijdens de contactbijeenkomsten vinden mantelzorgers steun bij elkaar en bovendien is er ruimte voor het uitwisselen van allerlei praktische informatie. De bijeenkomsten duren van 14.00 tot 15.30 uur. Vanaf 13.45 uur staat thee en koffie klaar, deelname is vrijblijvend en gratis. Het Steunpunt Mantelzorg Leidschendam/Voorburg biedt advies en informatie, praktische steun en een luisterend oor. Het is bereikbaar op alle werkdagen, behalve woensdag, van 9.00 uur tot 12.00 uur via telefoonnummer: 070 – 444 24 21.