Toernieuws Toerclub Stompwijk

Onder een dicht bewolkte lucht reden afgelopen zondag 50 leden mee met de wekelijkse clubrit. Dat het bewolkt weer was, was voor de fietsers een geluk bij een ongeluk, want het is dan een stuk rustiger in de duinen. En aangezien Bloemendaal op het programma stond voor de A en B is het dan leuk als je ook de gelegenheid hebt om met een groep door de duinen te rijden zonder al te veel mensen daar lastig te vallen. Gemiste kans dus voor degenen die niet geweest zijn.
Ook een 7-man/1-vrouw sterke B-groep heeft meegedaan aan de klassieker naar het Kopje van Bloemendaal. Evenals vorige week op de heenweg vóór de wind. Dit had het voordeel dat we relatief fris bij het Kopje arriveerden, zodat je optimistisch aan de klim begint. Maar dan blijken de beide hellingen toch weer steiler dan je je van de vorige keer herinnerde. Maar volgens Cruijff hep elk nadeel (klimmen) ook een voordeel (afdalen), dus alles kwam weer goed. Het restaurantje aan de zeeboulevard zag er onder de koffiepauze weer gezellig “Stompwijks” uit. Na de koffie weer terug via de route door de duinen. Door geaccidenteerd terrein met pal tegenwind, dus een knap pittige tocht. Na ruim 100 km gereden te hebben waren alle groepen weer terug in Stompwijk.
C-Groepen
Met een sombere grijze lucht vertrokken we in 2 groepen van 9 en 6 naar het Delftse Hout. Om een beetje kilometers te maken gaan we dus een ommetje verzinnen. Via Delfgauw en de Ackerdijkse Plassen komen we dan weer in Delft aan. Met dan nog een extra rondje kwamen we rond koffietijd aan in Het Rieten Dak. Daar worden we altijd supervlug geholpen, terwijl het eigenlijk zelfbediening is. Inmiddels was ook de C2 gearriveerd. Die hadden een iets andere route, maar ook veel “wind tegen” gehad. En als je dan 4 weken niet gefietst hebt valt het echt niet mee! Na de koffie werd het weer iets beter en bleef het droog. Ik hoorde onderweg dat de dames nog niet naar huis wilden, dus reden we nog een beetje om en namen ook nog de Vlietlanden mee. Zo waren we met 57 km heel tevreden met de mooie route en had iedereen lekker gefietst.

Komende zondag rijden alle groepen de ‘Stomplandtocht’ welke naar Maasland leidt. Het is weer een TT-tocht, dus ook niet leden zijn van harte uitgenodigd om eens de sfeer te komen proeven. Het vertrek is om 8.30 uur precies vanaf Oostvlietweg 30. De A- en B-groepen rijden dan ongeveer 85 km, de C-groepen ongeveer 55 km.

Maar eerst gaan er deze week natuurlijk nog heel veel leden mee fietsen met de fietsvierdaagse Klavertje Vier! Dus tot dinsdagavond.
Hans Heemskerk en Annie van Rijn