Zin in Taizé?

Taizé is een klein frans dorp, ongeveer 950 km hier vandaan. Na de Tweede Wereldoorlog is daar door frère Roger Schutz een oecumenische broedercom-muniteit gesticht. Vele duizenden jongeren uit heel de wereld trekken er jaarlijks naar toe om langer of korter met de broeders samen te zijn. Je verblijft er niet in een klooster, maar kampeert er of slaapt op stapelbedden. Het maakt niet uit of je wel of niet bij een kerk betrokken bent. Wel wordt van je verwacht dat je aan het programma deelneemt. O.a. is er driemaal per dag een viering met de broeders in de kerk. Twee keer per dag neem je deel aan een groepsgesprek, waarbij je iets over jezelf, van de ander en van God kunt leren. Ook zijn er allerlei hand- en spandiensten te verrichten. Je zult vele landen Het leven daar is, zoals zovelen zeggen een ”bijzondere ervaring”, waar-bij rust, eenvoud, gezelligheid en ontmoeting centraal staan. Heb je zin in Taizé? Dit jaar is de reis gepland van 20 tot 27 oktober. Je kunt je opgeven tot 20 september. Meer informatie is te vinden op www.taize.fr of op de folders achter in de kerk, waarbij ook een inschrijfformulier is toegevoegd.
Bea Olyhoek