GENIETEN

Er zijn van die momenten van geluk die je soms kunnen overvallen en bezit van je nemen. Ik krijg dat elk jaar weer als ik de eerste vlaggen buiten zie hangen rond de tijd dat de examenuitslagen bekend worden gemaakt. Het lijkt altijd weer of die spanning van toen en de opluchting van het geslaagd zijn weer even boven komt.
Een stralende ome Niek (uit de polder), die zijn 75ste verjaardag vierde in bijzijn van al zijn nichten en neven in het Dorpshuis. Wat een gezellige familiereünie was dat. Bedankt ome Niek en nog van harte gefeliciteerd.
Ik heb het ook als ik de eerste kermiswagens op het terrein zie verschijnen en de bedrijvigheid op het veld toeneemt. De kriebels van de op komst zijnde kermis en het daarbij behorende vakantiegevoel. (Ik ben al weer een maand aan de slag) Het uitzien naar deze dagen vol activiteiten en ontmoetingen met oude bekenden.
Een traditie die al zo lang stand houdt en weer zoveel mensen naar hun geboortegrond lokt.
Ans heeft ook een kermisgevoel. Helaas is zij dit jaar afwezig, maar volgend jaar zal zij des te meer genieten. Dit wordt een test of zij ook buiten de kermis kan. Ze denkt dat dit wel gaat lukken.
Bea heb je ook een kermisgevoel? Nog niet echt, dat zal vrijdag wel komen. Misschien helpt een kaneelstok uit de supermarkt alvast een beetje.
Jacintha heeft helemaal geen kermisgevoel! Hoe kan dat nou? Nog steeds geen echte Stompwijker, terwijl ze hier toch al 24 jaar woont. De kinderen daarentegen hebben het gevoel wel en zullen met pa (en zijn hele familie) op de tribune gaan zitten.
Laura daarentegen ging vanavond al naar de kermis, dat zijn de echte!!
Marga ja natuurlijk, want de kermis betekent vakantie en paardenpoep ruiken, gokje wagen en een wijntje drinken.
Mijn inspiratiegevoel is ook aan vakantie toe.
Blijft een verzoek van drie moddermutsen aan vooral mannelijke bezoekers om vooral het ammoniakgehalte van de slootje laag te houden. Naar het toilet als ze tenminste nog niet zoveel bier op hebben. Meer bier, meer verdunning en lekker warm .
Plezierige vakantie, tot over twee weken. Petra