Muizenissen

Muizenissen

Het typen gaat me moeilijk af omdat zoon Sil steeds een zonnebril op mijn neus probeert te drukken…Vandaag speelt hij namelijk ‘de Bluesbrothers’ of iets dergelijks en ik ben Elwood. Gelukkig is het een oude zonnebril en is het niet erg…oh, nu spelen we draaimolentje want hij draait steeds aan mijn bureaustoel…Hij is vast aan het oefenen voor de komende Kermis!
Die zonnebril komt uit een speelemmer waar allerlei resten van speelgoed in liggen. Door de jaren heen verdwijnen er wel eens een aantal onderdelen van speelgoed en wat er van over blijft komt dan in de emmer. We hebben wel eens een poging gedaan om die resten voorgoed te laten verdwijnen omdat het een emmer is van grote ergernis. Sil kiept hem namelijk zo’n zes keer per week om en dan liggen wij weer een uurtje over de vloer te graaien om alles weer terug in de emmer te gooien…Maar als we dat doen dan komen er drie knapen in opstand. Ze weten namelijk precies wat de inhoud is en volgens de heren hebben ze altijd wel iets nodig….Wat dat betreft ben ik precies hetzelfde. Mijn schuur ligt ook vol met dingen waarvan de oorsprong niet meer te achterhalen is, maar altijd nog eens van pas kan komen. Zo ook dit weekend. Mijn scooter was namelijk overleden….Ik had in de afgelopen weken al twee keer stil gestaan, ergens halverwege Leidschendam, en na enige reparaties gaf hij uiteindelijk definitief de geest. Maar een vriend van mij zei dat ‘hij ‘m wel effe zou maken’. Zaterdagmiddag zijn we er mee begonnen en ’s avonds lag de scooter in tweehonderd onderdelen, verspreidt over de werkbank van de schuur die voor de gelegenheid weer eens een keer geruimd was. Aarzelend vroeg ik of hij er wel zeker van was hoe hij al die onderdelen, keringen, krukaslagers en cilinderkoppen, weer in elkaar kon krijgen, maar dat was geen probleem voor hem. Nu heeft hij ooit eens op de Zeevaartschool gezeten en daar voor Machinist geleerd, maar een scooter is geen boot en een boot is geen scooter!
Zondag hebben we al die onderdelen schoongemaakt en kwamen we erachter dat een paar kleine onderdeeltjes vervangen moesten worden en die bleken terug te vinden in mijn ‘rommelemmer’. Zo zie je maar! Toch gaan we de rommelemmer van de jongens een keer ‘kwijtraken’. We gaan namelijk binnen enkele maanden verhuizen en dat is dan een mooie gelegenheid om de grote verdwijntruc plaats te laten vinden.
Ja, daar kan de goochelaar van Stomppop niet tegen op!
(P.S. Prettige Paardendagen!) Arjen Veldhuizen