Verslag CDJ1

Een stralende zonnetje aan de lucht en een lekkere buitenwedstrijd te spelen. Met dit weer mag de competitie van mij tot kerstmis duren. Genietend van de laatste zomerse zonnestralen hebben we genoten van de B jeugd heren/jongens, bestaan-de uit veel C leden en een paar B. Ze weerden zich manhaftig, maar moesten de partij gewonnen geven.
Ietwat verlaat mochten de meiden weer aan de bak. Het duurde minimaal 10 minuten voor het eerste doelpunt eindelijk viel en dan nog in het net van ons. Oeps! Toch raakte ik niet in een depressie, want die meiden speelden gewoon goed en het vertrouwen bleef dus in het team. Vrij snel werd er gelijk gemaakt en was de rust geheel weer in het team. Dit keer kwam Laura diverse keren verras-send uit de hoek door manverdediging toe te passen op het grote gevaar van de tegenpartij en door haar schijnbewegingen waar ik zelfs aan de kant intrap. Ze kijkt geconcentreerd naar rechts om dan snel naar links te bewegen en te knallen. Ook Cynthia gaat steeds gewiekster spelen. Sam heeft echt gigantisch goed gekeept, geen bal was teveel voor haar. Er werd wel erg hard gespeeld, aan armen getrokken, geknepen en er werden wel drie gele kaarten uitgereikt. Twee voor de tegenpartij en één voor ons. Samantha Turk dacht wat zij doen kan ik ook en ging uitgebreid aan een arm hangen en dat is geel. Tweemaal geel in een wedstrijd is twee strafminuten. 3 x 2 strafminuten is gelijk aan rood en is opzouten.
Een hele zware overtreding is rood en dus direct eruit en niet meer terug en ook geen vervangende speler. Kitty raakte geblesseerd bij het verdedigen, maar even haar hand onder het koude water en zij kon er weer tegen. Nicole is wat aan het tobben met haar knie. Gedacht wordt aan een groeispurt in haar ene been, dat nog door het andere been ingehaald moet worden. Wel lastig dus, want lopen gaat niet zo makkelijk en is vermoeiend. Een snoeiharde bal van Jeanette vanuit de hoek, via de paal in het net. Werkelijk een plaatje, daar is op geoefend. En Naomie heeft al haar kracht in de strijd gegooid, altijd goed voor een paar doelpunten. Waarschuwing voor mij omdat ik zonder overleg, de tweede helft aan de schaduwrijke overkant, de wissels uit het veld riep.
Ruststand 1-4 eindstand 4-9. Klasse!