VOCABELLA

Zaterdag 14 september heeft het vrouwenensemble “Vocabella” met veel toewijding gezongen in de Laurentiuskerk tijdens een Woord-en Communiedienst. Helaas waren er drie leden verhinderd. Desondanks zien koorleden, dirigent en organist terug op een geslaagd gebeuren, dat wat het koor betreft voor herhaling vatbaar is. Het is een waar genoegen om in een kerk met voldoende akoestiek de mooie muziek van Fauré te mogen zingen. De opkomst was niet slecht, ook al was de kerk niet echt vol. Er waren in ieder geval veel meer mensen dan gemiddeld op de zaterdagavond het geval is. De reacties van de kerkgangers waren zeer positief en hartverwarmend, de vrijwillige bijdrage aan de deurcollecte bevestigde dat. Van de opbrengst kunnen we de dirigent en de organist betalen. Het zijn tenslotte beroepsmusici, die veel tijd en energie in de voorbereiding hebben gestoken. Wij bedanken iedereen, die belangstelling heeft getoond en een financieel steentje heeft bijgedragen. De koorleden zijn echte amateurs (ook de sopraansoliste), die de muziek een warm hart toedragen. Wel hebben zij allen een geschoolde stem en zijn de meesten van hen ook lid van andere (kerk)koren. We gaan ons nu voorbereiden op een kerstprogramma (Carols van B.Britten) en misschien kunnen we in een Kerstviering ook hier in de kerk weer iets van ons laten horen. We houden u op de hoogte.
Dini Berbée, koorlid