promoties voor Jimmy de Winter en Donny van Marwij

Verrassende promoties voor Jimmy de Winter en Donny van Marwijk

Afgelopen zondag werden de eerste ochtendwedstrijden van het nieuwe seizoen verreden. Tijdens deze eerste wedstrijd konden meteen al enkele enorme verrassingen worden genoteerd. Verantwoordelijk hiervoor waren Jimmy de Winter en Donny van Marwijk. Beide jongens hebben dit seizoen de overstap gemaakt naar de klapschaats en dat is ze zeer snel en gemakkelijk afgegaan.

Jimmy scoorde op de 500 meter een eindtijd van 50.60. Dit was maar liefst ruim 5 seconden sneller dan zijn beste tijd van vorig seizoen. Hij promoveerde hiermee in een keer van de categorie pupillen 3 naar pupillen 1.

Donny deed nauwelijks voor hem onder. Met 52.91 was hij bijna 4 seconden sneller dan zijn oude toptijd. Deze eindtijd was voldoende voor promotie naar de categorie pupillen 2.

De derde Stompwijkse schaatser die in de ochtend in actie kwam was Alex Havik. Ook hij wist zijn persoonlijke record op de 500 meter aan te scherpen. Zijn eindtijd van 52.41 was ruim 1 seconde sneller dan zijn oude p.r.

In het avondprogramma werd de goede lijn van de ochtend verder doorgetrokken. Robert de Groot trok van de Stompwijkse deelnemers de meeste aandacht. Op zowel de 500 als de 1000 meter wist hij zijn beste tijden te verbeteren. Op de kortste afstand klokte hij 42.40 (oude pr was 42.15), terwijl op de 1000 meter 1.24.82 werd genoteerd. Dit was ruim 1,5 seconde sneller dan zijn beste tijd.

Femke Hilgersom, Marleen de Haas en Ilse Hilgersom scoorden op dezelfde afstanden hun beste tijden ooit gereden in Den Haag. De tijden, vorig seizoen gescoord in Thialf konden net niet worden verbeterd.

Femke is al vroeg in het seizoen in vorm en maakte indruk met haar tijden van 43.99 en 1.29.75. Marleen realiseerde 46.57 en 1.33.99, terwijl Ilse 46.89 en 1.34.40 scoorde.

Tim Gareman kwam in actie op de 500 en de 1500 meter. Op de eerste afstand verbeterde hij zijn tijd van vorige week licht: 41.79. De 1500 meter legde hij af in 2.14.76, slechts 1,5 seconde boven zijn persoonlijk record. Dit kan een zeer bevredigende start genoemd worden.

Mariska Scholtes kwam evenals Tim in actie op de 500 meter en de 1500 meter. De 500 meter verliep volgens haar niet helemaal naar wens. Doordat de wedstrijden iets vroeger begonnen was de voorbereiding niet optimaal. Haar eindtijd van 54.90 was net geen p.r. De 1500 meter verliep daarentegen zeer goed.

Met 2.46.38 was ze ruim 9 seconden sneller dan oude p.r. Met de conditie zit het na de zomertraining duidelijk snor.

Tom de Haas