MARATHON SCHAATSEN VAN START

A.s. Woensdag start voor de landelijk rijders het marathon schaatsseizoen.In Alkmaar is woensdag een presentatie van de ploegen met een openingswedstrijd. Deze wedstrijd, ook wel een opwarmwedstrijd genoemd, telt niet mee voor de Essent-Cup. Zaterdag de 19 oktober wordt in Amsterdam de eerste wedstrijd om de punten verreden. In een reeks van 20 wedstrijden moet uitgemaakt worden wie de winnaar wordt van de fel begeerde Essent-cup. Tussendoor, in december, wordt de Greenery Six verreden. Op 2e kerstdag wordt traditioneel het NK kunstijs gehouden en in de laatste week van januari en de eerste week februari strijkt het peloton neer op de Oostenrijkse Weissensee om het open NK natuurijs en de Alternatieve Elfstedentocht te rijden. Tot slot is er in Finland ook nog een 200 km wedstrijd. Natuurlijk hoopt iedere schaatsliefhebber dat Koning Winter weer eens zal toeslaan zodat we kunnen genieten van bevroren vaarten en plassen.
Martijn van Es, inmiddels met Mariska de Jong in Zoeterwoude wonend, heeft na het opheffen van zijn oude ploeg onderdak gevonden bij de ploeg PGM Vastgoed uit Nieuw Vennep. Bijzonder verheugend is dat WWW.INTERCARPARTS.NL van de bekende Stompwijkse zakenman Marco Lexmond als Co-sponser van deze ploeg optreedt. Dit bedrijf biedt door middel van Internet autoonderdelen te koop aan. Martijn zit samen met Martijn Bovenmars uit Zwolle en good old Jan Eise Kromkamp in de ploeg. Ploegleider is Theo Vergeer. Joost Juffermans onderging hetzelfde lot als Martijn dit voorjaar, zijn ploeg werd opgeheven. Vakgenoot Richard van Kempen en tevens ploegleider was er als de kippen bij om Joost in te
lijven voor zijn DASIA ploeg. Met Arno Winters, Roel en Gerben van Hest is de ploeg gevormd. Eerste wedstrijd is zaterdag in Amsterdam op de Jaap Edenbaan. Start om 19.30 uur met de dames vervolgens A en B rijders.

De eerste wedstrijd van het gewest is op 6 oktober verreden waarbij vooral Robert de Groot, Geerd Hilgersom en Mariska Scholtes zich in de picture reden.
Aad de Haas