Reactie gemeentebestuur

Het overlijden van Prins Claus heeft bij het gemeentebestuur gevoelens van grote verslagenheid en intense droefheid teweeggebracht. Burgemeester van Haersma Buma heeft Koningin Beatrix mede namens het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg een condoléance-brief gestuurd. Hij typeert daarin Prins Claus als een bijzonder mens, een markante en warme persoonlijkheid die op geheel unieke wijze de harten van velen heeft weten te winnen. ´Door zijn openhartig optreden over zijn ziektebeeld is hij voor velen een voorbeeld en grote steun geweest´.
Hij roemt Prins Claus om zijn grote gevoel voor humor en zijn niet aflatende inzet voor de ontwikkelingssamenwerking en het milieu. ´Een groot mens, een Prins der Nederlanden die in de geschiedenis van ons land en in de samenleving een onuitwisbare indruk achterlaat´, aldus Van Haersma Buma.