S.K.R. Kerstpakketten

Wat mooi, 160 kerstpakketten (waarvan er nog 3 niet zijn ingeleverd), gaan vanuit Stompwijk naar Roemenie. Een geweldig resultaat. Wij willen daarom iedereen bedanken voor hun steun; de mensen die de boodschappen in de mand bij de Volume markt deponeerde, de dame, die belde dat ik bij haar een mandje met boodschappen kon komen ophalen, voor de stapel zakdoeken, de vuilniszak vol met theedoeken, voor hen die de kerstpakketten zelf maakten, voor hen die de kerstpakketten financieel sponsorden, voor de doos vol met balpennen, de Volumemarkt voor de soepele afhandeling, Pastoor van de Plas, de redactie van De Dorpstketting, Johan, voor het gebruiken van de bus en voor iedereen die we vergeten zijn.
Afgelopen zaterdag hebben we de laatste kerstpakketten (86) weggebracht naar de loods, daar was men weer druk met het laden van 2 trailers met hulp goederen. De kerstpakketten moesten we op pallets stapelen. De loods begint al aardig leeg te geraken. Afgelopen maandagavond werden door de dames de laatste kerstpak-ketten ingepakt die nog nodig waren om aan het aantal van 615 te komen. Een aantal mensen vroegen of ze konden gaan kijken naar het vertrek van het convooi. Natuurlijk kan dat. Zelf heb ik het op de video gezien van het transport van 2001. Het is een indrukwekkend gezicht, de 15 vrachtwagens vol met spullen waar die mensen hartstikke blij mee zijn. De kop en de staartwagen, de camper onder begeleiding van een wolitie wagen te zien vertrekken, volop toeterend naar de uitzwaaiers. Voor het vertrek krijgt ieder een wagennummer. In die wagen verblijft hij de gehele reis. Volgens mij wisten ze niet zo goed wat ze met mij aanmoesten. Ik krijg nr. 3. Nr. 1 is de kopwagen, nr 18 is de staartwagen en nr 5 is de camper. Toen ik vroeg waar ik moest instappen, zieden ze: je begint in de camper en gedurende de reis wissel je maar wat. Wat ik in Roemenie ga doen weet ik ook nog niet precies. Bij de werk omschrijving staat Algemene dienst/Distributie goederen. Maar misschien moet ik de kapstokken, die ik in de loods gemaakt heb voor een basisschool, ophangen. Of misschien koffie ronddelen, het maakt me niets uit, ik zie het wel. Waar ik me op verheug is naar de blije gezichten die je te zien krijgt als ze de goederen, het voedsel, de kerst en de schoolpakketten krijgen waar ze zo verschrikkelijk blij mee zullen zijn. Dan besef je weer hoe rijk wij hier zijn.
Theo van der Meer

P.S. Het vertrek is op donderdag 7 november ’s middags om 16.00 uur, Bredeweg 24, Moerkappelle. Via Zoetermeer, Kruisweg, Moerkapelle. In Moerkapelle bent u al op de Bredeweg.