Van de redactie

In tegenstelling tot vorige week krijg ik nu alle ruimte om mijn hart te luchten. Te beginnen bij alle bedrijfssluitingen die we vermeld hebben. De Dorpsketting wordt enorm goed gelezen, want van diverse kanten kregen we nog meer bedrijfssluitingen door zoals Suyten Spar, drogisterij van Maren, schoenmakerij Hagen, het winkeltje van Disseldorp, Het Witte Huis, Parkietentijd, Piet Melk (Janson de melkboer), Jaap de Groot de olieboer, de winkel van Cees Boer, de snackbar van Martin Vurens, en de zelfstandige boterboeren. De vorige keer hadden we niet zoveel ruimte, nu wel en we vergeten er vast weer een.
Ook startten er natuurlijk bedrijven zoals door de jaren heen zoals Elmeco, de W.O. Supermarkt en De Passie en vorige week reed ik door Wilsveen en zag ik tot mijn verbazing op een bord Rietdekkersbedrijf Joost Juffermans staan. En dat is de andere kleine kant van de medaille. En niet te vergeten kantoorservice Schreuder in het pand van Luiten. Een compliment voor de supersnelle omwisseling van het papier dat niet zo lekker draaide, doordat het volgens het technische oog van Leo niet juist was gesneden. Hierdoor hadden we de afgelopen weken veel uitvallers, blanco bladzijden of half bedrukte. Schreuder kantoorservice doet zijn naam eer aan en bezorgde zelf de nieuwe dozen, zodat de machine weer als een zonnetje loopt. Hoewel een monteur gewenst is om het toch even van die najaarsdepressie af te helpen. Onze mogelijke eigen depressie werd direct om zeep geholpen door de fles wijn die ons wachtte en geschonken werd door henk Luiten. Want dat hij de apparatuur heeft uitgeschakeld, heeft hij afgelopen week diverse malen moeten horen ….. gelukkig kan hij nu weer lachen en wij ook.
De rubriek held van de week is weer een beetje onder gesneeuwd, c.q. gestormd maar deze week wil ik graag moeder Knijnenburg nomineren, want winnen met klaverjassen van Zoeterwoude is altijd machtig. Ze heeft de eer gered en verdient een lintje. Moeder Knijnenburg bij deze.
Ook een anoniem persoon heeft een lintje verdient namelijk diegene die (denk ik) Avilex heeft gebeld voor het ophalen van de gedumpte radiator en groene hekwerkje op de parkeergelegenheid van Stompwijk 92.
Zeker nu deze vereniging zich opmaakt voor het feest gebeuren van aanstaand weekend waarin het 10 jarig bestaan gevierd gaat worden. En het is werkelijk reden voor een feestje. Ik weet van Max van Dijk dat de vereniging regelmatig benaderd wordt voor een onderhoud om ze op die manier de fonnule te ontfutselen, want hierin is de vereniging echt uniek. Drie verenigingen die samen gaan werken en hoe. Persoonlijk had ik verwacht dat de onderlinge verschillen wel wat bijgeschaafd hadden kunnen zijn. Hier zal ongetwijfeld nog steeds aan gewerkt worden. Zelf wil ik even het interview in herinnering brengen dat ik vorig jaar met de Stalen Band heb gehad. Ik ben bij een repetitie aanwezig geweest en het swingde enorm. En Jos kantinemedewerker en man van onze Jacintha maakt deel uit deze geweldige band samen met Jan Kriek en Kees Massaar) en het wordt tijd dat hij op eigen bodem optreedt. Het gezellige hiervan is dat ook u met dat warme hart voor de vereniging bent uitgenodigd om de club te feliciteren. Een club met een betere formule dan wie ook in de hele KPN telecompetitie. Of ga ik nu echt wartaal uitslaan. De klok tikt, de machine draait en het gehijg in mijn nek wordt steeds luidruchtiger. Er zijn er onder ons die al de hele ochtend aan deze uitgave gewerkt hebben en het tegen de klok van enen wel gehad hebben. Zomer- of wintertijd dat maakt niet uit. Het bed roept, nee schreeuwt om ons in te sluiten in dat heerlijke dons dat ons denken even doet stilstaan.
De afwas is gedaan, ik word bijna de ruimte uitgekeken, maar er restten nog een paar blanco regels en ik kan altijd nog Jos een beetje uitvergroten.
Henk is al gedraaid, moet dus klein blijven, maar Jos wordt groter en groter. Kortom u moet hem en zijn club echt komen zien en horen: Het is echt een aanrader. Hij gaat nu ongecensureerd ter perse. 0.58 uur. Welterusten!
Petra