Eerste Donateurskaart

Gaanders reiken eerste donateurkaart uit
Afgelopen donderdag gingen Prins Theo en Page Mieke op pad om namens carnavals vereniging de Gaanders de eerste donateurkaart van het nieuwe seizoen 2002/2003 uit te reiken. Volgens goed gebruik is dit een vrouw of man die zijn sporen nagelaten heeft in Stompwijk, dit jaar is de keus gevallen op Max van Dijk. Naar idee van de Gaanders is dit een persoon, die zn steentje bijgedragen op vele fronten voor het Stompwijkse verenigingsleven. Max vervult vandaag de dag de functie van kantine beheerder van Stompwijk 92, we mogen wel zeggen dat dit geen onbelangrijke taak is! Max van Dijk, van oorsprong afkomstig uit Zoetermeer, ontmoette zijn grote liefde in Stompwijk, zijn vrouw Lenie. Max ging zondags vaak koffie drinken bij de z’n schoonmoeder, die in Stompwijk woonde. Na een paar heerlijke bakkies kreeg Max vaak de kriebels om toch even bij Stompwijkse Boys te gaan kijken, raakte met diverse mensen aan de praat waaronder de huidige prins Theo. Van het een kwam het ander en Max werd secretaris van Stompwijkse Boys. Hij heeft deze functie 2 jaar op zich genomen. In 1992 verhuisde de club naar het nieuwe complex en Max werd daar secretaris van de omnivereniging en kantinebeheerder. Na 6 jaar secretaris bij de omni heeft hij zijn functie als secretaris overgedragen en bleef zijn functie als kantinebeheerder trouw. Max klaart dit zeker niet helemaal alleen, hij heeft ook de medewerking van vele vrijwilligers die bij de vereniging van Stompwijk 92 actief zijn. Het mag wel gezegd worden dat dit vandaag de dag zeker uniek is. Max al sinds jaar en dag lid van Gaanders, verleent tijdens het ouderencarnaval in de kantine al jaren zijn volle medewerking tijdens deze fantastische middag. Max van Dijk is dus weer onderscheiden, alweer zal er gezegd worden. Max heeft een verleden bij defensie en toonde met enige bescheidenheid diverse onderscheidingen, die hij in zijn 40-jarige loopbaan bij defensie verdiend heeft. Zoals gezegd, naar idee van de Gaanders, iemand die wel eens in zonnetje gezet mag worden. Niet alles is natuurlijk goed te praten aan Max. Zoals Prins Theo en Page Mieke deze avond opmerkten dat Max thuis geen Grolsch drinkt, maar het vloeibare goud uit Zoeterwoude??