Eerste winst binnen C1

van het zaalseizoen voor CJ1
Afgelopen zondag ging voor ons het zaalseizoen van start. In dit seizoen gaan de beide teams gezamenlijk op in één team. De basis is het afgelopen veldseizoen te wankel geweest om in te schrijven voor twee teams. Dit heeft tot gevolg dat er ondanks 4 afmeldingen er toch nog 5 wissels op de bank zaten. Dat deze situatie alles behalve goed is voor de speelsters moge duidelijk zijn. Er moest lang gewacht worden voordat ze eindelijk hun kunsten konden vertonen. Zo waren Claire haar opa en oma aanwezig, ze was net uit het veld toen ze binnen kwamen en mocht er net weer in toen de wedstrijd al was afgelopen. Dus moeten opa e oma toch nog een keer terugkomen. Daarbij moesten ze toch ook weer iets aan elkaar wennen en dat viel mij reuze mee. In eerste instantie was HVV in het voordeel en voor we het wisten stonden we achter nadat een speelster met een sprongschot het net liet bibberen. Vooral de eerste helft was spannend om te zien en werd met er met de opstelling zoveel mogelijk rekening gehouden met meer ervaren en ervaren speelsters. Zo werden kansen gecreëerd waarbij een ieder de mogelijkheid kreeg om te scoren. Het lef is gegroeid en dat is goed om te zien. Natuurlijk het lobje van Leonie en een prachtig geplaatst schot vanuit de hoek door Rhiannon. Het betere cirkelwerk van Jeanette (zie foto), altijd goed voor een paar doelpunten. Meerdere bijna-raak-pogingen vanuit de hoeken door Sabine en Nicole. Goed meiden, blijven proberen, want niet geschoten is altijd mis is een oude wijsheid die vooral in de sport opgaat. In de tweede helft kon er wat meer uitgeprobeerd worden. Misschien minder leuk om te zien vanaf de tribune (slaapverwekkend hoorde ik zeggen), maar wel leerzaam voor de meiden. Verder waren de gebruikelijke doelpunten van de overige speelsters dermate aanwezig dat we HVV met een stand van 15-7 of 8 naar huis konden laten gaan. We hebben lang (3 kwartier) op
de wedstrijd moeten wachten, vanwege het uitlopen van het programma door het ontbreken van een scheidsrechter bij de eerste wedstrijd en meerdere blessures in een andere wedstrijd.
Hierdoor moest mede coach Mariëtte het af laten weten, anders had ze het nét kunnen halen met haar werk. Dank voor jullie geduld hiervoor en voor het wachten op de wisselbank. Er wordt eind deze week geprobeerd een oplossing hiervoor te vinden omdat het belang van spelen hoog in het vaandel staat en je niet komt om te zitten of zelfs verplicht thuis te zitten. Er wordt gewerkt aan een zo goed mogelijke oplossing. Je hoort nog.
Petra