Natuurwerkdag op 2 november

Natuurwerkdag 2002, op 17 locaties in Zuid-Holland
Op zaterdag 2 november wordt in heel Nederland de Natuurwerkdag 2002 gehouden. Op die dag krijgt iedereen de kans een kijkje te nemen achter de schermen van natuur- en landschapsbeheer in Nederland. In Zuid-Holland kan op 17 locaties meegewerkt worden.
De bedoeling van de dag is dat belangstellenden door een paar uur actief mee te werken een goed beeld krijgt van het belang van natuur en landschap en de rol die vrijwilligers hierbij spelen. Een dag bomen snoeien, prunussen trekken, wilgen knotten, woekerplanten verwijderen, wildschermen maken of wandelpaden aanleggen is zinvol en dankbaar werk. Daarnaast is het een leuke ervaring om samen met familie, vrienden of collega’s een dag lichamelijk werk te verrichten op een mooie plek in Zuid-Holland.
De begeleiders van de Natuurwerkdag, ervaren vrijwilligers en professionals, geven informatie over het werk dat gedaan moet worden. Er wordt instructie gegeven hoe gereedschappen als snoeischaren en handzaagjes moeten worden gebruikt. Het is leerzaam, nuttig, gezellig en je gaat ‘s middags heel voldaan weer naar huis.
Op www.natuurwerkdag.nl kan iedereen een locatie uitzoeken en zich inschrijven, telefonisch opgeven kan ook via telefoonnummer 0182-683666.
De locaties in Zuid-Holland zijn: Alblasserdam, Bodegraven, Boskoop, Den Hoorn, Goedereede, Gouda, Groot-Ammers, Hazerswoude, Krimpen a.d. Lek, Lekkerkerk, Lisse, Nieuwe Wetering, Oostvoorne, Rockanje, Rotterdam, Schipluiden, Woerdense Verlaat.
De Natuurwerkdag 2002 wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland, de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), De Landschappen, de Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie (JNM) en het IVN (Vereniging voor natuur- en milieueducatie).