Lichtpuntjes

Tijdens de gezellige kerstviering met de aerobicclub in de kantine heb ik mijn kansen en pen maar weer gegrepen en een paar lichtpuntjes afgetroggeld.

Elly Compeer vindt deze avond zelf een lichtpuntje en complimenteert Jokelien. Ze heeft elke keer weer verrassende ideeën en verwent de sportclub telkens weer.

Lilian Hussain Ali vindt Ank van der Poel een lichtpunt in haar leven, voor alle tijd die zij altijd met haar kinderen heeft doorbracht. Dat was bijzonder waardevol.

Asmoen Ilahi vindt dat Jokelien een warm woord verdient, ze verzint altijd leuke dingen zoals het bowlen met Sinterklaas, het bezoek aan de waterskibaan, snowworld of de lekkere wandeling toen er sneeuw lag.

Ingrid Luiten denkt aan Patrick die haar heel romantisch ten huwelijk heeft gevraagd.
Ze vraagt aandacht voor de kerstgedachte: vrede op aarde (denkend aan de spanningen in Israël). En het aidsprobleem. Afgelopen week was er een documentaire op de tv over Suriname waar de synagoge naast de moskee staat. Waar men elkaar accepteert en respecteert en zelfs elkaars feesten meevieren weten Lilian en Asmoen. Kortom meer tolerantie en respect voor elkaar. Ze sluit af met de wens dat iedereen familie heeft om mee samen te zijn.

Mariska de Jong denkt aan Nepal, waar zij voor haar studie heel wat tijd heeft doorgebracht. Er is nu oorlog in Nepal tussen de huidige regering en de maoïsten. Het leger wil de regering afzetten en is tegen de huidige monarchie. In kleine dorpjes worden kinderen uit gezinnen weggehaald om opgeleid te worden. Ook zij beloven weer, tegen beter weten in, voorspoed.
Mariska heeft een prijs gewonnen met haar scriptie. De geldprijs is beschikbaar gesteld door de Wereldbank en het Amsterdams institute international development. Ze wil haar prijs gebruiken voor het opstarten van een kleinschalig project in het gebied waar ze gewerkt heeft, maar dan moet het er wel vrede zijn. Ze hoopt dat er daar toch nog lichtpuntjes blijven schijnen.

Ankie van Wissen vindt haar lichtpunt iedere week weer bij papa Kaassie en zijn vrouw. Ze zijn haar steun en toeverlaat en het zijn de tweede vader en moeder voor haar kinderen Bas, Manja en Freek.

Sandra en Karin (aerobicen vanuit Leidschenveen bij Jokeline) zij hebben het voornemen in 2003 om 5 kilometer, maar misschien zelfs 10 kilometer hard te gaan lopen. Ze gaan ervoor!

En voor Karin en de man van Sandra (Ralf), gloort hun 40e verjaardag aan de horizon.
(Meiden helaas de foto was gewist, voordat ik het wist.)

Zus (tante van Mary Koeleman) vindt het erg leuk om hier te sporten, veel gezelliger, lekker ongedwongen, gewoon gewoon. Ze heeft er wekelijks de reis voor over. En er worden leuke avondjes georganiseerd.

Regina de Winter wordt volgend jaar oma en Hans natuurlijk opa. Zeker iets om naar uit te kijken. Iets heel bijzonders.

Wil van den Brink geniet van haar sportieve activiteiten zoals aerobic, wateraerobic, yoga, lekker wandelen. Sinds kort is ze lid geworden van de soos. Ze was al een paar keer gevraagd, maar nu heeft ze sinds kort de knoop doorgehakt en vindt het hartstikke leuk, zij kaart niet maar speelt rummicub.

Ria Berg geniet van haar vindt de zondagochtenden om samen met de toerclub te fietsen. Leuk voor de contacten, kletsen onderweg, lekker bakkie met lekker appelpuntje, leuke routes. Ze fietsen flink door met een gemiddelde snelheid van 22 km. per uur over een afstand van 50 á 60 km.
Ze vindt tuinen heerlijk en sinds kort zit ze op aerobic. Hierdoor heeft ze de juiste combinatie gevonden van werk en ontspanning.

Als ik (laat op de avond) aan Arjan Luk naar zijn lichtpuntje vraag, zegt hij dat zijn lichtpuntje al op bed ligt.
Wij, Jokelien en ik, denken dat onze lichtpuntjes zappend op de bank liggen.

Jokelien bedankt voor deze heerlijke sfeervolle avond.