MARATHON SCHAATSEN

Afgelopen zaterdag is in Eindhoven de voorlaatste cupwedstrijd van dit seizoen verreden. Niemand kon een rondje voorsprong nemen. In de hectische finale won de jonge Roel van Hest voor de gerenommeerde sprinters als Cedric Michaud en Jan Maarten Heideman. Van Hest behoort inmiddels tot de beste sprinters van het A peloton. Gaan we zeker nog veel van horen. De Fransman Michaud staat nu een in het klassement voor Jan Maarten Heideman. Bij de dames won Danielle Bekkering voor Petra Grimbergen. Bekkering behoudt de leiding in het klassement. Toch verwacht ik a.s. zaterdag op de Haagse Uithof nog een zinderende finale. Zowel bij de A rijders als bij de dames zijn er nog meerdere kanshebbers om de cup te winnen. Martijn van Es reed onbevangen de wedstrijd. In het sprintklassement werden geen punten gehaald ondanks een 2e plaats. Martijn finishte als 14e in de spectaculaire massasprint. Joost Juffermans reed met gemak de wedstrijd. Hij verrichte hand en spandiensten voor ploegmaat Roel van Hest die mede door toedoen van Joost goed van voren zat. Joost finishte als 8e. Met totaal 20 punten op zak reden we vrolijk naar huis. A.s. zaterdag is de grote finale van dit seizoen. De start van de B rijders is om 11.00 uur vervolgens de dames om 12.30 uur en om 14.00 uur de A rijders gevolgd door de veteranen. Uiteraard verwachten we vele Stompwijkse supporters om onze marathon mannen aan te moedigen.
Mariska Scholtes rijdt constante wedstrijden op de Haagse Uithof. Vorige week maandag werd ze wederom 12e. Ook aan de start Jolanda de Winter en Marga Stijnman. Beiden wisten geen punten te halen.

Aad de Haas