Zwangerschapscursus

Lichamelijk en emotioneel gebeurt er veel tijdens de zwangerschap. Door een goede voorbereiding op de bevalling kunt u uw angst en onzekerheid verminderen. Het hele jaar door geeft Zorggroep Horst en Vlietstreek in de avonduren een zwangerschapscursus in Rijswijk, Voorburg, Leidschendam en Ypenburg. In april starten wij ook met een doorlopende cursus in de Haagse wijk Leidschenveen.

Inhoud van de cursus
In de zwangerschapscursus leert u omgaan met lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap. Een belangrijk aandachtspunt binnen de cursus is het oefenen van de bekkenbodemspieren. Daarnaast leert u ademhalings en ontspanningsoefeningen en persen en pershouding. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en praktische tips.

Cursusdata
De cursus wordt doorlopend gegeven en bestaat uit 9 bijeenkomsten inclusief een partneravond van 2 uur. De cursus wordt gegeven door een ervaren fysiotherapeut. De kosten bedragen € 48, per persoon en € 38, voor contribuanten van Gezondheid Service.

Meer informatie
Voor meer informatie of uw aanmelding kunt u contact opnemen met het Cursusbureau van Zorggroep Horst en Vlietstreek dat op werkdagen bereikbaar is van 09.00 tot 15.00 uur telefoonnummer (070) 307 52 06 of via email cursusbureau@dezorggroep.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 februari.