Baby- en Peutermaand

De maand maart is in de Bibliotheek LeidschendamVoorburg Baby en Peutermaand, met dit jaar als thema Eten en drinken. Zowel voor ouders van jonge kinderen als voor de peuters zelf staan er activiteiten op stapel die een bezoekje aan de Bibliotheek zeker de moeite waard maken: een lezing over voedselallergie bij jonge kinderen, een peutervoorstelling, een inschrijfactie en natuurlijk een tentoonstelling van boeken en andere media voor baby’s en peuters.
* Op donderdag 13 maart verzorgt diëtiste Leonie van der Kruk een lezing over voedselovergevoeligheid bij baby’s en peuters. In deze lezing geeft ze uitleg over voedselallergie en beschrijft de meest voorkomende klachten en de meest voorkomende vormen van voedselallergie. Daarnaast komen oorzaken en behandelingsmethoden aan de orde. De lezing vindt plaats in de locatie Voorburg, Kon. Julianalaan 257, op donderdag 13 maart van 19.3021.30 uur. Kaarten kosten € 3,50 voor leden en € 4,50 voor nietleden van Bibliotheek LeidschendamVoorburg, en zijn verkrijgbaar op alle drie de locaties.
* Op zaterdag 22 maart speelt theatergroep De Mammies de peutervoorstelling Woont er een ezeltje op zolder? In deze voorstelling gaan Liesje en haar oma naar zolder, waar een spel ontstaat van een ezeltje en haar mama. De voorstelling is bedoeld voor kinderen van 2 t/m 5 jaar en hun ouders, en wordt op zaterdag 22 maart twee keer gespeeld: om 14.00 uur en om 15.00 uur in de locatie Voorburg, Kon. Julianalaan 257. Kaarten kosten € 4,50 voor zowel volwassenen als kinderen, en zijn verkrijgbaar op alle drie de locaties van Bibliotheek LeidschendamVoorburg. Het aantal plaatsen is beperkt, dus vooraf kaarten kopen is raadzaam.

In Bibliotheek LeidschendamVoorburg wordt aan kinderen tot 18 jaar geen contributie berekend, alleen € 2,50 inschrijfgeld. Voor baby’s en peuters die tijdens de Baby en Peutermaand worden ingeschreven, vervalt ook dit inschrijfgeld. De actie loopt van 1 t/m 31 maart, en geldt voor kinderen die geboren zijn na 31 maart 1999. Ouders die hun kind willen inschrijven, dienen een geldig legitimatiebewijs van het kind te tonen.
In alle drie de locaties van de Bibliotheek LeidschendamVoorburg wordt tijdens de Baby en Peutermaand de aandacht gevestigd op materialen die over het thema “Eten en drinken” in de bibliotheek aanwezig zijn. Te denken valt aan informatieve boeken over babyvoeding, maar ook aan prentenboeken om samen met peuters te bekijken.