Vrouwendag 2003

In het kader van de internationale vrouwendag organiseert een groep vrouwen in Zoetermeer een groot feest op zaterdag 8 maart 2003. De oorsprong van deze vrouwendag is niet precies bekend, een gangbare lezing is echter dat 8 maart is terug te voeren op stakingen van textielarbeidsters in New York op 8 maart 1908. Zij gingen de straat op om te demonstreren tegen onder meer de lange werktijden, lage lonen en de slechte werkomstandigheden.
Deze jaarlijks terugkerende vrouwendag wordt dit jaar groots gevierd in Zoetermeer omdat het goed is terug te kijken op wat vrouwen door de jaren heen hebben bereikt en tevens te kijken naar het heden en de toekomst.
Alle vrouwen zijn van harte welkom op zaterdagmiddag 8 maart a.s. in het voormalige Miss Etam gebouw, Franklinstraat 15, Industrieterrein Zoeterhage, wijk 23, tegenover McDrive aan de Oostweg. Het feest begint om 13.00 en het programma loopt tot 18.00 uur, de entree is 2 euro inclusief twee consumptiebonnen.
Het thema is : Vrouwen: uit en thuis! Er wordt deze dag ingegaan op de diversiteit aan leefstijlen en arbeidspatronen van vrouwen, met speciale aandacht voor het managen van de dagelijkse zorgtaken in combinatie met arbeid.
Aansluitend bij dit thema staat op het programma:
Een optreden van het vrouwenkoor Femme Vocale.
Er wordt een gedicht voorgelezen door Namirra Rami
Er is een forumdiscussie onder leiding van Nebahat Albayrak waarna genoten kan worden van lekkere hapjes in het multicultureel café.
Na de pauze laten enkele Surinaamse vrouwen hun kleding zien en de betekenis achter deze speciale kleding wordt toegelicht, schrijfster Marjan Berk vertelt over haar werk, er zijn diverse kraampjes met informatie en activiteiten.
Als afsluiting kan er worden gedanst op de muziek van een Hindoestaanse vrouwenband.
Kortom, het belooft een leuke middag te worden!

Jona van der Meer