Gewestelijk kampioenschap

Marleen de Haas maakt indruk bij gewestelijk kampioenschap

Nadat er vorige week op de Uithof gestreden werd om de gewestelijke titels op de kortste afstanden, stonden dit weekeinde de langere afstanden op het programma. Zes Stompwijkse schaatsers kwamen in actie met het doel zich tot ZuidHollands kampioen te laten kronen.
Marleen de Haas zorgde voor de meest in het oog springende prestatie. Gezien haar presteren gedurende het gehele seizoen, was de tweede plaats die ze behaalde niet het meest verrassend. Het waren de eindtijden die ze neerzette, waar ze veel bewondering mee oogstte. Nadat ze op de 500 meter haar snelste tijd had aangescherpt tot 45.49, legde ze de 1000 meter af in 1.30.39. Met deze tijd haalde ze bijna 1 seconde van haar beste tijd af. Daar ze deze tijd scoorde met start en finish in de buitenbaan, moet er zelfs nog meer in zitten.
In dezelfde categorie als Marleen verscheen ook Ilse Hilgersom aan de start. Door ziekte had Ilse de laatste tijd weinig kunnen trainen. Dit was aan prestaties dan ook af te zien. Haar scores van 47.65 en 1.38.10 waren goed voor een 8ste plaats in de eindrangschikking. Meer zat er voor Ilse helaas niet in.
Femke Hilgersom had nog wat lome benen naar haar strijd om de nationale kortebaantitel bij de junioren B. Ondanks dat wist ze toch een keurige 4de plek te behalen in het eindklassement. Femke kwam tot 44.02 op de 500 meter en tot 1.29.00 op de 1000 meter.
Nathalie van Rijn wist in deze categorie beslag te leggen op de 13de plaats. Op beide afstanden miste ze haar beste tijd op een fractie: 47.15 en 1.35.90.
Bij de jongens junioren C veroverde Tim Gareman de zilveren medaille. Daar de 1500 meter niet zijn meest favoriete afstand is, was dit het hoogst haalbare. Tim liet op de 500 meter 41.76 noteren en op de 1500 meter 2.16.56.
Robert de Groot had bij de jongens junioren B te maken met de meeste concurrentie. Deze categorie is in ZuidHolland zeer sterk bezet. Robert voelde op de 500 meter de naweeën van een lange carnavalsdag: 41.56. Hiermee liet hij eigenlijk wat tijd liggen. Op de 1500 meter was de carnavalsmoeheid gelukkig verdwenen. Zijn eindtijd van 2.06.68 was zijn snelste tijd dit seizoen op de Uithof. Alleen in Thialf was hij dit seizoen sneller geweest. Het leverde Robert uiteindelijk de 9de plaats op de in een veld van 24 deelnemers.