N.K. Marathon

Afgelopen zaterdag 8 maart werd in Haarlem het NK marathon voor de jeugd gehouden. De categorieën pupillen tot junioren A hadden allemaal een apart aantal ronden te rijden, en voor de eerste drie was er prijs. Ook uit stompwijk deden er vijf jeugdleden mee. De omstandigheden waren niet zo goed. Haarlem is een buitenbaan, nou dat was te merken ook. Er was een harde wind en veel regen. Dus als je viel was je gelijk helemaal doorweekt. Dat marathon rijden heel wat anders is, hebben ze gemerkt. De afstand is veel langer dan normaal en bovendien ben je met een hele grote groep en wordt er toch geduwd en getrokken want iedereen wil vooraan rijden. En dan valt het niet mee om mee te rijden. Maar waarschijnlijk heeft iedereen er veel van geleerd. Zo zijn de volgende Stompwijkers geëindigd:
Donny v. Marwijk pup.B 8e
Jimmy de Winter pup.A 23e
Ilse Hilgersom jun.C 14e
Marleen de Haas jun.C 24e
Femke Hilgersom jun.B 9e
Aanstaand weekend staat de Viking race op het programma van wedstrijden. Dat is een internationaal jeugdtoernooi. Er doen kinderen van 12 t/m 16 jaar uit verschillende landen aan mee en wordt gereden in het Thialf stadion in Heerenveen. De beste rijders van elk land zijn uitgenodigd. Femke Hilgersom mag hier ook aan meedoen. Zij zal donderdag al vertrekken om savonds te kunnen trainen en dan vrijdag en zaterdag wedstrijden rijden. Veel Succes.
Dan is er a.s. weekend nog een andere wedstrijd in Heerenveen. Namelijk de nationale talentendag. Die wordt op zondag gehouden. Hieraan mogen Tim Gareman, Marleen de Haas en Ilse Hilgersom meedoen. Ook jullie alvast veel succes.
Groeten, Geerd Hilgersom