IJS-CLUB-kampioenschappen

Clubkampioenschappen levert verrassende winnaars op!!

Bijna 50 Stompwijkse schaatsers stonden zondagmorgen al vroeg naast hun bed om deel te kunnen nemen aan de clubkampioenschappen op de Haagse Uithof. De omstandigheden waren niet ideaal voor het rijden van zeer snelle tijden. Naast de kou, was de luchtdruk met 1045 hPa veel te hoog. Toch konden er nog 46 persoonlijke records worden genoteerd, veelal door onze jongste deelnemers. Helaas was het deelnemersveld wat gedevalueerd door het ontbreken van onze toppers Femke en Ilse Hilgersom, Marleen de Haas en Tim Gareman. Zij gaven er terecht de voorkeur aan om aan wedstrijden in Thialf deel te nemen. Door het ontbreken van deze schaatsers werd de strijd om de eerste plek in sommige categorieën duidelijk spannender. Met name bij de meisjes junioren C bleek pas na de 1000 meter wie zich Stompwijks clubkampioen mocht noemen. Uiteindelijk was Femke Wijsman haar concurrentes Marieke Moes en Sabine van Santen te snel af. Ook zeer spannend was de strijd bij de veteranen. Niet de door iedereen als favoriet getipte Geerd Hilgersom ging met de eer strijken, maar Wim de Groot. Na enkele jaren als tweede te zijn geëindigd, wist hij nu clubkampioen te worden. Joost Juffermans wist bij de heren senioren collegamarathonrijder Martijn van Es achter zich te houden, terwijl vriendin Annemarie van Haestregt de titel bij de dames greep.
Bij de welpen waren de titels voor Eline Bennis en Phinney Disseldorp, terwijl bij de pupillen Cynthia van de Bosch en Jimmy de Winter de sterkste bleken.
Bij de junioren C greep Rick van Boheemen de winst en deed Nathalie van Rijn dit bij de meisjes junioren B. Het succes voor de familie de Groot was compleet door de eerste plaatsen van Robert en Stefan bij resp de junioren B en A.

IJsclub grijpt historische derde plek bij Andries Kwikbokaal
Voor de eerste maal in het bestaan de vereniging is er een podiumplek bereikt bij de wedstrijd om de Andries Kwikbokaal. Bij deze wedstrijd, die traditioneel de afsluiting is van het seizoen in de Leidse ijshal, strijden niet de individuele schaatsers maar de clubs om de hoogste eer. Per categorie kunnen er punten voor de club worden verdient. Met een totaal van 82 punten moest Stompwijk alleen Leiden en Alkemade voor zich dulden.
Het team dat voor deze opvallende prestatie zorgde bestond uit: Cindy van Hoeijen, Eline Zweers, Chelsea Disseldorp, Kim v.d. Salm, Cynthia v.d. Bosch, Anne van Veen, Marleen de Haas, Ilse Hilgersom, Sabine van Santen, Femke Wijsman, Jordi Bennis, Ryan Lansbergen, Phinney Disseldorp, Jip de Winter, Hidde Hilgersom, Remco v.d. Bosch, Tim Gareman, Robert de Groot en Alex Havik.

Tom de Haas