Octoplus helpt schaatsers

Vanaf het begin in dit schaatsseizoen heeft de schaatsende jeugd, die op de Leidse IJsbaan schaatsles hebben gevolgd, een veiligheidshelm gedragen. De aanschaf van deze helmpjes stond al lang op de verlanglijst van de ijsclub. Dit seizoen is de aanschaf, met inbreng van Firma Octoplus uit Leiden, wat het financiële deel op zich nam, gerealiseerd. Het werkgebied van deze Firma bevindt zich in de farmaceutisch en biotechnologische industrie.
Het dragen van de helm, tijdens schaatslessen en wedstrijden, is weer een stap naar het zo veilig mogelijk uitoefenen van de sportieve verrichtingen van onze jonge leden.
Onlangs is de officiële uitreiking van de eerste helm gedaan door directeur Dhr. Joost. J.M. Holthuis. De uitreiking vond plaats na het diplomaschaatsen in de kantine van de Leidse IJsbaan. Deze prachtige helmpjes zullen eveneens hun dienst gaan doen tijdens de aankomende zomertrainingen wanneer het skeeleren wordt beoefend.
Namens de dragers en het bestuur onze dank aan de Firma Octoplus voor deze gulle geste.

Frans Oliehoek