ERGEREN EN GENIETEN

De lente is weer in het land en dat is te merken aan het heerlijke weer. We trekken er weer op uit om de lammetjes in de weilanden te zien dartelen, de narcissen die aan alle kanten hun kopjes opsteken. De voorjaarsbloemen laten zich van hun beste kant zien, de mensen daarentegen niet. Het is niet te geloven hoeveel snoeppapiertjes, bekertjes, blikjes, flesjes, chipszakken en weet ik al niet meer op straat verdwijnen en daarna in de struiken waaien.
Gelukkig zag ik afgelopen week de mannen van de gemeentereiniging het speelveld afstruinen om de rotzooi op te ruimen. Een dankbare taak. Alleen is het de vraag voor hoelang. Niet lang geleden had iemand die lastige papiercontainer geopend en de hele zooi kwam naar buiten gestroomd en was niet meer te stoppen. Ook dat heeft de gemeentereiniging (Wim en zijn maat) voor hun rekening genomen.
Afgelopen weekend is er weer iemand in de fout gegaan om de papiercontainer voor een plasticcontainer aan te zien. Voor alle duidelijkheid: plastic is geen papier. Alles puilt er uit, zie je deze container al over de weg vervoerd worden? Ook dat plastic ligt nu al in de struiken gewaaid. Wat papier betreft: vol is gewoon vol. Prop dan niet door en zet het er niet naast zodat alles weg kan waaien. Volgende week een herkansing. Is het nu zo moeilijk om je afval te scheiden? Papier bij papier, flessen in de glasbak en je eigen rotzooi achter je kont opruimen. Niet alleen thuis, maar ook op straat, want de maatschappij ben jij.
Petra