Biljartnieuws.

Stompwijk 2 wint dubbel.
Het 2e team van Biljartvereniging Stompwijk, met de spelers Erik Onderwater, Marco Olyhoek, William Olsthoorn en Pit Romijn, zijn op donderdag 13 maart kampioen geworden in de 4e klas van de Leidse Biljartbond. Er moesten die avond minstens 2 punten van de 8 behaald worden. Erik die de spits af moest bijten en doorgaans zijn puntjes wel pakt kon het die avond niet klaren. Marco, de 2de speler die het hele seizoen al in topvorm is, haalde de druk van de ketel door ook deze avond zijn klasse te tonen en de 2 punten veilig te stellen. William had op het laatst van zijn partij toch nog wel een beetje wedstrijdspanning. Hij miste de voor zijn doen makkelijkste ballen maar wist toch nog zijn partijtje te winnen. Voor Pit was het toen alleen maar zaak zijn partijtje ontspannen uit te spelen. Hij sloot deze winnend af. Het kampioenschap was een feit. Na de bloemen uitgereikt door Betty van Rijn, een consumptie van Wim en felicitatie van het publiek, werd er alweer uitgekeken naar donderdag 20 maart. Toen moest de finale van de Triatlon in Alphen worden gespeeld.Na een zwaar bevochten gelijk spel moest het algemeen gemiddelde de uitkomst brengen.Dit was in het voordeel van Stompwijk 2. Nogmaals van Harte gefeliciteerd!
Waar een tweede team is, is ook een eerste. Dit team bestaat uit de spelers Jos en Peet Olyhoek en Nico Klarenbeek. De naam van de vierde speler is mij ontschoten. Ze noemen hem ook wel “De Zwakste Schakel.” Dit team kon dit seizoen geen potten breken en eindigde in de onderste regionen. De spelers hadden wel een goed excuus voor hun matige prestatie. Een speler dacht namelijk dat hij in gelijke tred moest lopen met het 1ste van de voetbal, een partijtje winnen en dan 2 verliezen. Een andere speler is zo verliefd geworden dat hij meer met zijn hoofd in de wolken is dan bij het biljartspel. De derde speler had het erg druk met bankzaken dit seizoen. Bij de speler die ze “de Zwakste Schakel “noemen, is ieder punt dat hij haalt meegenomen.
Wij zullen toch proberen het volgend seizoen ons beter te concentreren.
Wim v.d. Helm.

P.S. donderdag 27 maart begint het driebandentoernooi. Opgeven bij Wim van Rijn ( Café de Nieuwe Vaart)