start fietsseizoen

Start nieuw fietsseizoen Toerclub Stompwijk

Het loopt alweer naar het einde van de maand maart, de lente gaat beginnen en de toerfiets kan van de haak, want aanstaande zondagochtend 29 maart begint het nieuwe fietsseizoen. De eerste toerrit van de kalender zal ons leiden naar Bleiswijk waar we in restaurant Meer en Bos uitrusten onder het genot van een bakje koffie met punt. De start is zoals gebruikelijk weer bij T.C. v.d. Meer aan de Oostvlietweg 30 en als het weer het toelaat hopen de wegkapiteins met volle bezetting om 9.30 uur te vertrekken. Er kan weer gestart worden in zes groepen. De A1 onderleiding van Arno van Rijn en Paul van Leeuwen. De A2 in twee groepen waarbij Jaap de Jong, Nico Fakkel, Frans Oliehoek, Aad Switsar de kar gaan trekken. De B met de twee Wim(men) Loomans en Vergeer. De C1 en C2, het dikke banden peloton, waarbij resp. Annie van Rijn en Cock van Santen toerroute bepalen. Nieuw lid Willem van Heeringen zal als reserve fungeren.
Nieuwelingen zijn uiteraard van harte welkom. Ter introductie kunt u één keer meerijden, daarna moet men lid worden van de toerclub. Dat kan door je schriftelijk op te geven bij onze secretaris, Jaap de Jong, Hoefblad 28, 2266 JE in Stompwijk Telefoon 0715802331. Vermeld op een briefje: je naam, adres, tel. nummer en je geboortedatum.
Verder nog wat huishoudelijke mededelingen:
1. Bij de start a.s. zondag worden de groepen om de minuut weggestart. De snelste groep vertrekt als eerste.
2. In groepsverband rijden betekent dat je je moet aanpassen aan de snelheid van de groep. Hou je aan de de beslissingen die de wegkapitein neemt.
3. Het dragen van een fietshelm wordt sterk aanbevolen.
4. Voor wat betreft het triatlonstuur, hebben wij besloten deze niet te gebruiken in de groep. Dit in verband met de algehele veiligheid.
5. Zorg voor een fiets, die in goede conditie is, met de daarbij behorende reserveonderdelen. (binnenband, plakspullen enz.)
6. De groepen mogen niet groter zijn dan 16 personen, daarboven wordt er gesplitst.
7. Neem wat te eten, drinken en geld mee voor onderweg.
8. Wekelijks worden de fietstochten in de Dorpsketting aangekondigd en kun je informatie over ons toerclub inwinnen op de website www.stompwijk.nl/toerclubstompwijk
Wij hopen op een grote opkomst en laten wij er met zn allen een fijn en sportief seizoen van maken! Tot zondag

Frans Oliehoek