Supersprint in Heerenveen

IJsclub in actie tijdens supersprint toernooi in Heerenveen

Jaarlijks vindt in het laatste weekeinde van maart in Thialf een supersprinttoernooi plaats. Door de goede prestaties van Tim Gareman (nationaal kampioen kortebaan en supersprint) was onze club dit jaar 1 van de 32 verenigingen die een uitnodiging voor deelname mochten ontvangen. In alle vroegte vertrokken we dan ook met 7 schaatsers richting Heerenveen. Dat de baan in Heerenveen heel snel is, werd wederom bewezen. Vrijwel alle deelnemende schaatsers konden aan het einde van het seizoen nog enkele p.r.’s
laten bijschrijven. Drie Stompwijkse schaatsers konden zelfs met een prijs huiswaarts keren. Tim Gareman bewees, ondanks dat hij vrijwel de hele week ziek op bed had gelegen, dat hij bij de junioren C werkelijk de beste is op de korte afstand. Hij wist 3 van de 4 afstanden te winnen. Alleen op de 2de 100 meter moest hij 2 concurrenten voor laten gaan. Tim had geen persoonlijke records nodig om het toernooi te winnen. Zijn beste scores op 100 en 300 meter waren 10.64 en 25.52.
Femke Hilgersom toonde nog steeds haar grote vorm van de voorgaande weken. Met 11.36 en 26.69 reed ze 2 dikke p.r.’s en pakte ze de 4de plaats in de eindrangschikking bij de meisjes B. Marleen de Haas behaalde bij de meisjes C de 6de plaats met beste scores van 12.03 en 28.69 (beiden p.r.)
Bij de jongens B hielden Robert de Groot en Nicky de Winter zich goed staande. In een veld van 60 deelnemers werd Robert 11de (10.91 / 25.59) en Nicky 21ste (11.23 / 26.81).
Bij de jongens C namen, naast Tim, Jimmy de Winter en Donny van Marwijk deel. Hoewel beiden nog pupil zijn, hielden ze zich goed staande. Ook zij scoorden op beide afstanden dikke persoonlijke records. Jimmy kwam tot 11.23 en 27.89, terwijl Donny 11.74 en 29.02 als beste tijden liet noteren.

Tom de Haas