Toernieuws

Zo, de 1e toertocht van het nieuwe seizoen zit er weer op! Na een kort nachtje, doordat de klok een uur vooruit gezet werd, waren er velen die de fiets weer tevoorschijn haalden, al of niet schoongemaakt en gesmeerd. Het was alleen wel een kleine wereld met die mist en nog best fris met zo’n 6°C. Maar als je dan al die enthousiaste fietsers ziet staan is dat toch wel leuk. Velen hadden elkaar een paar maanden niet of nauwelijks gezien dus werd er onderweg veel bijgekletst. Alle groepen gingen naar restaurant Meerenbos langs de Rotte. De ene groep koos voor een route via Nootdorp en de Ackerdijkse plassen, een andere ging juist via Boskoop en Waddinxveen. Hier en daar heeft er iemand van het begin van een nieuw seizoen gebruik gemaakt om over te stappen naar een snellere of langzamere groep. Gekscherend werd die dan door z’n ‘oude’ maatjes als ‘overloper’ bestempeld. Zoals gewoonlijk was er ook weer iemand die niet op tijd uit z’n bed kon komen en voor straf in z’n eentje naar de koffie moest rijden. Want ja, tijd is tijd en op (te)laatkomers wordt niet gewacht. De Agroepen reden routes van 65 à 70 km en waren rond 12.30 uur weer in Stompwijk terug.
De B is het seizoen gestart met 12 rijd(st)ers waaronder zes (!!) dames. Wim Vergeer is op vakantie dus waren Lydia en Wim Loomans de voorrijders. Het is een mooie tocht geworden waarbij we, op weg naar de koffie, de Rottemeren in de rondte zijn gereden. Cees van der Meer reed vóór de koffie met de A2 mee, maar sloot zich na de koffie toch weer bij de B aan. Toen ook nog de zon doorbrak kon het helemaal niet meer kapot. We hebben een prachtige route gereden.
De C1, met z’n 13en, fietste rustig aan een nieuwe route naar Bleiswijk en kwam als eerste groep aan. We genoten van de koffie(met punt) en de bediening was vriendelijk en vlot. We keken nog uit naar de C2 (5 personen), maar die kwamen wat later vanwege een paar ommetjes. Het zonnetje brak door en wij waren om 12.30 uur thuis met 43 km. De C2 had er 53. Zij waren na hun toeristische route blij dat ze bij de koffietent waren en namen de kortste weg terug. Bij hen werd het 13.00 uur.
Aanstaande zondag 6 april rijden alle groepen naar restaurant Het Schielicht bij De Zweth. De A en Bgroepen rijden ±65km, de C ±50km. Vertrek om 9.00 uur vanaf Oostvlietweg 30.
Nog eenmaal ons juiste internetadres: www.stompwijk.nl/toerclub.

Hans Heemskerk, Annie en Arno van Rijn