Kimberley regiokampioen

Dat de menners van de Blesruiters niet altijd pronken met hun successen is bekend, maar er is nu alle reden voor omdat is wel te doen tenslotte heb je als vereniging de Blesruiters niet zo vaak een kampioen binnen je gelederen. De menclub van de Blesruiters bestaat in hoofdzaak uit recreatieruimtes maar
een klein gedeelte is (zeer) actief in de wedstrijdsport o.a Kimberley Boon. Zij nam deel aan de (winter) Indoorkampioenschappen van de Regio, een kampioenschap dat verreden wordt over 7 wedstrijden waarvan er aan minimaal 5 moet worden deelgenomen. De wedstrijden werden op diverse locaties verreden o.a Oude Tonge, Dordrecht, Heerjansdam en Simonshaven. Dus er moesten nog al wat kilometertjes gereden worden. Dat bleek voor Kimberley niet voor niets want ze haalde bij de eerste wedstrijd gelijk al de nodige successen. Uiteindelijk moest ze aan de laatste wedstrijd in Simonshaven afgelopen zondag beginnen met een gunstige stand van, 3 eerste prijzen in de Dressuur en in de Vaardigheid 3 eerste en een 2 prijs een uitgangspositie voor het behalen van het kampioenschap dat eigenlijk niet meer fout kan gaan. Toch was er de nodige spanning bij Kimberley (hoewel Pa en Ma Boon ook niet geheel spanningvrij oogden). Tenslotte moet je het wel waarmaken en de concurrentie zat ze letterlijk “op de hielen”. Met een aantal Blesruiterleden hebben we de verrichtingen van Kimberley in de afsluitende wedstrijd in Simonshaven gevolgd en dat was de moeite waard. Ging de dressuur niet helemaal naar de zin van Kimberley, en dat bleek later ook bij de uitslag (derde prijs) veel beter ging het bij de vaardigheid met een super snelle barrage gereden op “het scherp van de snede” was ze onbereikbaar voor de concurrentie. Uiteindelijk kon zij bij de prijsuitreiking twee Kampioensbekers met bijbehorende linten in ontvangst nemen namelijk zowel voor de vaardigheid als de dressuur,een prestatie waar je terecht trots op kunt zijn. De bloemen van Sonja (heel attent) waren dan ook volkomen verdiend. Niet onvermeld mag blijven dat Murk (het paard van Kimberley) bij thuiskomst ook in een versierde stal kwam, tenslotte heef hij zeker zon groot aandeel in het behalen van het Kampioenschap. Kimberley en Murk proficiat.
Niet alleen Kimberley heeft succes ook Sonja de Jong en Gerard de Groot behaalden de nodige prijzen o.a tijdens de indoor wedstrijd te Lisse waar ze beiden het rode lint (tweede prijs) in ontvangst konden nemen.

Ook de recreatiemenners hebben niet stil gezeten zo is er weer de traditionele “snertrit” gereden ,die zoals gebruikelijk naar de boerderij van de fam Verboon in de weipoort gaat waar de snert en de broodjes (verzorgd door Sjaan Spaan en Lenie Boon) gretig aftrek vonden al met al een zeer geslaagde en vooral ook heel gezellige rit. Voor tweede paasdag staat de Meyendellrit op het programma (we hebben de aparte ruimte kunnen vastleggen ondanks de strubbelingen van de laatste keer), dus opgeven bij je contactpersoon. Verder is er natuurlijk weer ringsteken op Koninginnedag in Leidschendam (Damlaan). Hiervoor opgeven bij Ab Spaan.

Tot slot, zoals jullie wellicht weten (of niet maar dan weet je het nu) ben ik (Ab Spaan) toegetreden tot het Kringbestuur van de Kring Rijnstreek als coördinator Mennen. Eén van de eerste activiteiten is het Kringkampioenschap mennen (Dressuur en Vaardigheid). Deze worden gehouden op 7 juni in Nieuwe Wetering bij Manege Hogenboom, in de eerste plaats is deze wedstrijd natuurlijk voor de wedstrijdruiters, maar ik zal proberen deze wedstrijd ook open te stellen voor de recreatieruiters. Noteer deze datum alvast. En dan “ten aller leste” en dat is belangrijk voor alle menners. In de nieuwe wedstrijdvoorschriften is van af heden bij het rijden van een marathon (Etraject) een veiligheidshelm verplicht ook voor de croom(s). Belangrijk is dit natuurlijk voor je eigen veiligheid maar ook voor de verzekering, bij onderlinge wedstrijden zal het dragen hiervan door de
Blesruiters verplicht worden gesteld.

Namens de Mencommissie van de Blesruiters, Ab Spaan