Mini’s starten veldcompetitie met 2 teams

Wat is er zoal gebeurd bij de mini’s sinds kerst 2002? Ik ben toen gestopt met schrijven over de mini’s. Nu er is veel gebeurd in die korte tijd en ik zal in het kort verslag doen van de afgelopen drie maanden.
* 4 jan 2003; De mini’s starten als eerste team het jaar 2003 met twee wedstrijden en Manja scoort het 1e Stompwijk’92-doelpunt in 2003.
* 18 jan 2003; We spelen in Noordwijkerhout. Eén wedstrijd wordt verloren en in de andere wedstrijd wordt een 6-2 achterstand weggewerkt tot een 6-6 gelijkspel. Prima!!
* 1 feb 2003; We spelen thuis in de Meerhorst. Omdat er een team niet komt opdagen, maken wij 2 teams. Het ene team wint 2 wedstrijden, het andere team speelt er een gelijk en verliest er één. Nieuw keeperstalent (Jennifer en Merlijn) ontdekt bij Stompwijk’92 en allemaal lekker veel gespeeld.
* 15 feb 2003; We spelen in Noordwijkerhout. We winnen weer twee wedstrijden (6-3 en 5-0). Uitstekend meiden.
* 8 mrt 2003; Weer lekker spelen in de Meerhorst. We spelen niet slecht, maar de trefzekerheid is er niet. We verliezen beide wedstrijden.
De zaalcompetitie zit er nu op en pas op 6 april gaan we op het veld spelen. Ook lopen er ondertussen 24 mini’s op de training rond, waaronder veel nieuw aanstormend talent. We organiseren 2x een onderling toernooi. Op zaterdag 22 maart spelen we met 3 teams een hele competitie. Onder belangstelling van veel publiek wint het grijze team (met echte Stompwijk-shirts). Lisa scoort haar eerste doelpunt. Trakteren!!!!! Op zondag 30 maart zijn er wat minder kinderen. We maken 2 teams en wij (Ankie en Ans) nemen de keepersrol op ons. We zitten in het doel en dan kan je dus niet bij die hoge ballen in de kruising. Na 3x 15 minuten spelen en de penalty’s fluit Marieke onze scheids af. Het staat 7-7. Een prima uitslag. Wij (Ankie en Ans, dus) moeten van de meiden trakteren omdat we er meer dan 5 hebben doorgelaten. Zo is het dus altijd feest. De nieuwelingen hebben uitstekend mee gedaan en dat belooft wat voor het veld.
Zondag 6 april: we gaan naar buiten. Het is erg fris. Dik inpakken dus. Als eerste team is Mini 2 aan de beurt en de tegenstander is Foreholte 2. Ik zie een goede wedstrijd met prima spel. Ruststand is 0-1. In de 2e helft wordt het kanon van Voorhout in stelling gebracht. Zij gooit strepen en scoort 5 doelpunten, ondanks goed keeperswerk van Sharon. Gelukkig laat Nikita zien dat zij het ook kan. Zij scoort haar 1e echte doelpunt en gooit meteen een 2e er achteraan. Weer trakteren dus!!! Ondanks het goede spel verliezen we de wedstrijd met 2-6. Geeft niet meiden, prima gespeeld!!!
Daarna is Mini 1 aan de beurt. De tegenstander is Rijnstreek uit Alphen a/d Rijn. Ook hier goed spel en goed keeperswerk. Stompwijk’92 opent de score en geeft deze voorsprong niet meer uit handen. Nikita gooit ook hier er weer een in. Topscorer vandaag met 3 doelpunten. We winnen de wedstrijd met 4-1. Zo gaat die goed, meiden.
A.s. zondag spelen we een uitwedstrijd met het zaalteam. We vertrekken om 9.00 uur naar Voorhout.

Ankie en Ans

P.S Aanstaande vrijdag 11 april is er geen mini training. Vrijdag 18 april trainen we wel!!!!!