Tocht naar Zwetheul

Wij van de A1 hadden een rommelige tocht. Arno had die dag ervoor de ronde van Vlaanderen gereden en had afgesproken me nergens mee te bemoeien omdat hij alleen maar kwam uitfietsen van deze zware Ronde van Vlaanderen. Maar kennelijk kon de rest van de groep toch niet zonder hem. Toen ze het niet meer wisten heeft hij toch maar geprobeerd de koffie te vinden. Dat viel ook niet mee, maar uiteindelijk hebben we het toch gered. De A2 groepen verdeeld over 19 en 10 personen wisten deze koffietent wel te vinden, Jaap deed er 44 km over terwijl Frans een korter weg wist en met 32 km als eerste een plaats zocht in deze ruime koffie gelegenheid. De koude dikke wind bezorgde de deelnemers een zware terugrit naar Stompwijk. Met resp. 70 en 63 km waren we thuis en hebben toch wel lekker gefietst.

De B wordt populair! We vertrokken met z’n negentienen. Willem Vergeer was er nog niet. Naar de koffie toe hadden we continu voordewind. We kwamen gelijk met de eigenaar bij de koffiestop aan. “Jullie zijn te hard gegaan” riep hij zodat we nog een ommetje erbij hebben gedaan. De terugweg was andere koek: felle tegenwind. Op de Zoetermeerse bult brak het peloton in stukken. Maar ja, toen waren we bijna al weer op Stompwijkse bodem.

C groepen:Het was een drukte van jewelste voor de 2e tocht. Er waren ook een paar nieuwe gezichten. De C1 ging van start met z’n 7en en pikte langs de Vliet Jaap en z’n zwager op. Om een beetje kilometers te maken reden we naar Zoetermeer en via de Elfdorpentochtroute naar restaurant Schielicht. Daar waren alle groepen al behalve de A1. Na de koffie werd er wat gewisseld op kop en reden we een nieuwe route richting Delft en kwamen we via Nootdorp weer op huis aan. Toen ging het inmiddels niet zo vlot meer, want het waaide behoorlijk. Met zo’n 57 km waren we iets na half 1 weer thuis. Annie van Rijn

Toerverslag C2: Rond 09.00 uur werd gestart, met 6mens sterk t.w: Theo, Giel, Ger, Marion, Jet en Willem, voor een tocht naar Zweth (Kandelaar) over +/ 50 km. Daar er geen wegkapitein aanwezig was voor de C2 nam Willem de honeurs waar. Het was wel niet zijn beurt, maar nood breekt wetten. Gelukkig had hij in de voorafgaande week de rit even doorgenomen, en kwam hij tot de ontdekking dat “Zweth” niet onder Wateringen ligt maar onder de rook van Schiedam. Ook het bewuste restaurant “Schielicht” voor de koffiestop was hem niet bekent, maar gelukkig wist Ger, als ze eenmaal bij de fietsbrug waren, waar dat was. De rit heen verliep vlotjes met de wind in de rug, via Nootdorp/Delfse hout.
In het Delfse hout werden we nog geconfronteerd met een heuse klim toch wel zo’n 15 % stijgingspercentage, maar deze werd zonder morren genomen alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Als tweede groep kwamen we aan bij de koffiestop, de A2 met Frans was ons net even voor. De terugweg gaf wat meer moeite, na het tunneltje onder de snelweg door, kwamen we op een prachtig pad door de polder met aan onze rechterhand de vaart en aan onze linkerhand in de polder de Ackerdijkse plassen. De enige die hier niet zo blij mee was, Ger. Op dit pad van zo’n 30/40 cm breed, had zij constant de neiging om van het pad af te geraken. Gelukkig gebeurde dat niet. Sorry Ger, de volgende keer zullen we dit proberen uit te sluiten. Via Oude Leede, Pijnacker, Nootdorp verliep de tocht voorspoedig, al begon onder de rook van Leidschendam de tegenwind zijn tol te eisen en met name Jet had daar toch wel wat moeite mee. Moet wel even vermeld worden dat sommige mensen het zuinig fietsen, met het elkaar uit de wind houden niet helemaal beheersen. Sterkere fietsers let hierop, dat de sterkste schouder de sterkste last dragen, en dat dit bij iedere bocht (bij tegenwind) aangepast dient te worden. Via de Rand van Leidschendam,binnen door naar de Kniplaan waar onze wegen zich scheiden, Willem linksaf (Voorschoten) de rest rechtsaf (Stompwijk) tot Voorschoten stond er precies 50 km op de teller. Nog herstellende van een griep, waarvan Willem nog een lastig hoestje had, is alles toch goed verlopen, met dank aan alle mensen van de C2 die mij er doorheen gesleept hebben. Willem.

Volgende week staat er Honselersdijk op de kalender. Dan gaan we weer allemaal koffiedrinken bij de wielerclub van het Westland. Start om 9.00 uur. De A en B rijden ong. 70 km, de C ong. 55 km.
Vanaf de start T.C. van der Meer, Oostvlietweg 30.