Toernieuws Toerclub Stompwijk

Ook deze zondag stonden er vele fietsers aan de start. Na hertelling kwamen we uit op 80! Dat zal wel mede komen door de goede weersvoorspellingen. Ook deze keer gingen we allemaal dezelfde kant op, namelijk richting Honselersdijk, waar we in de kantine van de plaatselijke toer en wielerverenigingen koffie zouden drinken.
De A2 was met maar liefst 35 personen. Meteen langs de Vliet splitste zich al een groep af, maar toen bleef er nog steeds een groep van 24 over. Na kort overleg tussen de captains werd ook deze groep opgedeeld, waarbij hier en daar nog snel wat mensen van groep wisselden, omdat ze hun ‘maatje’ misten. Voor de snelle groepen is het vervolgens een kwestie van een extra rondje om een beetje kilometers te maken. De A1 kwam daarbij langs Berkel waar overgestoken moest worden richting Oude Leede. Voor een paar rijders kwam dat wat onverwacht en zo reden Tom en Siem tegen elkaar en kwamen ten val. Het gebeurde op lage snelheid, maar toch hadden beide wat wondjes aan de handen opgelopen die met wat pleisters werden gedicht. Siem had helaas ook schade aan zijn fiets en koos ervoor om terug naar huis te gaan.
Jaap leidde zijn groep via Maasdijk naar de koffie. Hij wilde in het restaurant aldaar wat afgeven en om zijn groep tot stoppen te dwingen werd er ‘LEK’ geroepen. De verbazing in de groep was groot toen vervolgens bleek dat er niets aan de hand was.

De B vertrok, met Willem Vergeer weer in de gelederen, met z’n zestienen! Na een jaar blessureleed voerde Willem weer als vanouds de meute aan. We reden via een prachtige route naar TC “De Glazen Stad” waar we al om 10.00 uur arriveerden. Zodoende misten we de Agroepen onder de koffie. Ook de terugweg verliep voorspoedig zodat we al vóór 12 uur weer in Stompwijk arriveerden.

De C1 reed de bekende route langs de Vliet, ’t Haantje, Sion en langs het pittoreske gehuchtje ’t Woudt. Via het kassengebied kwamen we bijna gelijk met de C2 aan. Na een lekker(goedkoop) bakkie bij de wielerclub terug. Met andere kopvrouwen, reden we een gedeeltelijk andere route waar we nog niet eerder geweest waren. Ook dat ging lekker en om half 1 waren we thuis met mooi aangemikt 55km.

C2: De weersvoorspellingen waren goed, dus uit mijn bed (07.30) even op de buiten thermometer gekeken. +3° Celcius, nou niet bepaald een temperatuur om in zomerkleding op de fiets te springen.
Dus koos ik maar voor iets warms. Werd het te heet deze dag, dan kon ik altijd nog wat uit trekken.
We waren deze keer weer met zes personen. Klokslag negen gingen we van start langs de Vliet richting Leidschendam, en Rijswijk. T.h.v. het diaconessenhuis gingen we naar de andere kant van de Vliet en reden een stukje door Rijswijk. Na de eerstvolgende brug linksaf kwamen we weer langs de Vliet. Die volgende, gingen we onder de snelweg door rechtsaf het Westerpark in, tjongens wat is het daar mooi.
Via de Lange Kleiweg, Haantje, Noordhoornseweg kwamen we op de Zwethkade. Bij de kruising over het water en gelijk links, voor de rest alleen maar rechtdoor fietsen tot aan de koffiestop, bij de wielervereniging in Honselersdijk.
Frappant was, dat we op het laatste stukje op tegenkoers de C1 tegen kwamen, die dachten dat we de koers kwijt waren. Niets was minder waar. Volhardend in onze toeristische route, kwamen we bijna gelijktijdig bij de koffiestop.
De terugweg ging via de Past.Verburglaan midden tussen de kassen door (de gele paprikas hingen er goed bij) richting ’t Woudt en Den Hoorn.
Via de Harnaskade namen we de Noordzijde (foutje) dit stuk liep dood. (het was er al zo rustig)
Genoodzaakt moesten we 150 meter terug en vervolgden via de Zuidzijde onze weg, via WoudselaanBeatrixlaan gingen we het Westerpark (zuidzijde) in.
We gokten dat er aan de andere kant van het park een uitgang zou zijn en dat gelukje hadden we. We gingen een klein stukje parallel aan de A4, toen onder het viaduct door zo het Westerpark (Noordzijde) in, bij de Vliet kwamen we er weer uit. Vlak voor Recreatie park Drievliet gingen we de brug over naar de andere zijde van de Vliet, van daar alsmaar rechtdoor richting Stompwijk.
Het was een prachtige rit, met een gezellig koppel. t.w: Gerard, Theo, Cock, Riet, Ger en Willem.
Op zondag 11 mei ben ik (Willem v.H.) weer van de partij, voor de rit naar “Klein Giethoorn”
Sportieve groeten, Willem, Annie, Hans en Arno

Komende maandag, 2e paasdag vertrekken we wederom om 9.00uur. De A en Bgroepen gaan naar Haastrecht en rijden resp. ongeveer 80 en 65km, de C gaat naar Katwijk en drinkt koffie bij café ‘In De Duinen’. Zij rijden ong. 45km.

In de kantine van De Glazen Stad is een paar zwartblauwe fietshandschoenen blijven liggen. Ik zal ze maandag meenemen en dan zijn ze af te halen in de serre bij TC.
Arno