Programma 30 april

Festiviteiten op Koninginnedag

Stichting Oranjefeesten Stompwijk heeft het volgende voor U in petto op Woensdag 30 April. (Alle festiviteiten vinden plaats op het Sportcomplex “de Meerhorst”).

9.00 uur
Muzikale Optocht met versierde fietsen en karren. Er wordt gestart vanaf Elmeco (Dr v Noortstraat nr 5). De optocht gaat langs het kerkplein naar de Meerlaan en via de Van Santhorststraat richting Sportpark. De jury loopt mee in de optocht om de mooist versierde fiets of kar te belonen met een prijs.

10.00 uur
begint het Kinder Spelcircus voor de leeftijden 3 t/m 12 jaar.

11.00 uur
wordt de verkeerstuin geopend op het parkeerterrein. Kinderen kunnen op skelters een parcours afleggen dat is uitgetekend op de parkeerplaats. Op school zijn de kinderen van groep 8 voorbereid op het behalen van een officieel verkeersdiploma. Dit wordt ’s middags vanaf 13.00 uur afgenomen door de wijkagent in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (3VO). Vergeet niet een pasfoto van jezelf mee te nemen want dan krijg je een écht rijbewijs mee naar huis. LET OP! Kinderen mogen niet met hun eigen skelter op de verkeerstuin.

12.00 tot 13.00 uur Pauze

13.00 uur
vervolg verkeerstuin voor alle kinderen. Ervaring opdoen met de verkeersregels is uiteraard voor ieder kind leuk en leerzaam.

14.00 uur
Domino spel; 15.000 reuze domino stenen zullen in één keer omvallen. Dit vergt een vaste hand bij het plaatsen van de individuele domino stenen: een uitdaging voor jong èn oud. Vorig jaar was dit onderdeel een groot succes. Ook dit jaar hopen we op veel enthousiaste kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s.

16.00 uur
Playbackfestival voor het jonge muzikale talent (vanaf 4 jaar). Een onafhankelijke jury beoordeelt het optreden en er wordt een publieksprijs uitgeloofd. Bij aankomst in de sporthal worden oranje stembiljetten uitgedeeld voor de publieksprijs. Er kunnen zich maximaal 16 deelnemers zich aanmelden, dus schrijf je op tijd in bij Fien Borst, Merodestr 14 of Hélène van de Bosch, Meerlaan 1.CD of cassettebandje met daarop je naam kan dezelfde dag worden ingeleverd bij de organisatie.