Blaasbalgen in actie

De Blaasbalgen in actie op koninginnedag en 10 mei.

Feestkapel De Blaasbalgen zal op 30 april, tijdens de viering van koninginnedag weer de hele dag in touw zijn. ’s Morgens zullen ze te zien zijn in het centrum van s’Gravenzande waar een groot feest wordt gegeven en een gezellige rommelmarkt zal worden gehouden. Na dit evenement zullen De Blaasbalgen weer richting Leidschendam rijden en twee keer een half uur optreden. Om 16.00 en om 17.30 uur zal het feest zijn op het podium aan de sluis. Natuurlijk zal het gezellig druk zijn en zal het publiek weer met volle teugen genieten van hun vrolijke klanken. Voor De Blaasbalgen is het een goede voorbereiding voor het eerste festival van het jaar. Op 10 mei zullen ze namelijk hun titel verdedigen tijdens de 5e IJsselsteinse dweildag. Die zaterdag zullen De Blaasbalgen eerst een radioopname bijwonen bij Radio MUtrecht bij ‘Vroege vrouwen’ met Meta de Vries. Een programma tussen 08.00 en 12.00 uur vol met muziek, verslagen van evenementen en uitgaanstips welke via de computer te beluisteren is op www.rtvutrecht.nl. Hierna zullen ze snel met de bus naar IJsselstein vertrekken om daar het festival te openen als winnaar van het jaar ervoor. Alle 35 kapellen zullen drie keer optreden voor een vakjury en aan het eind van de dag zullen de drie beste orkesten nog eens in een spetterende finale strijden om de eerste plaats. Natuurlijk hopen De Blaasbalgen weer mee te mogen spelen in deze finale! Vele supporters zullen deze dag naar IJsselstein komen maar iedereen is natuurlijk welkom in dit gezellige dorp welke helemaal in het teken staat van Dweilorkesten. Voor liefhebbers dus een echte aanrader! Kijk voor meer informatie op de site van De Blaasbalgen: www.deblaasbalgen.nl