Expositie in bibliotheek

BIJZONDERE EXPOSITIE IN BIBLIOTHEEK
Van 3 tot en met 31 mei is er in de locatie Leidschendam van de bibliotheek een bijzondere expositie te zien: Annie Boers met olieverfschilderijen en haar dochter Annemarie Boers met keramiek.
Annie Boers volgde verschillende opleidingen op schildersgebied. Zij werkte in het Voorburgs Atelier en volgde op de Vrije Akademie lessen in verschillende technieken bij onder andere Wil Bouthoorn en Hessel de Boer. Zij heeft lessen gehad in portretschilderen, abstract schilderen en etsen. Haar inspiratie deed zij vooral op tijdens reizen naar Zuid Frankrijk, waar het heldere licht veel invloed had op haar kleurgebruik. Monet, Cézanne en Bonnard zijn enkele van haar grote voorbeelden. Deze expositie is een hommage aan een veelzijdige en getalenteerde schilderes, die helaas medio 2001 is overleden. Annemarie Boers volgde pottenbakkerscursussen bij Yvonne Ripken en legde zich vooral toe op de handvormen. De sprookjesachtige torens die zij heeft gemaakt doen denken aan de tijd van Koning Arthur en Merlijn. De inspiratie hiervoor vond Annemarie Boers in de Angelsaksische geschiedenis waar zij tijdens haar universitaire studie Engelse letteren kennis mee maakte. De torens zijn vervaardigd uit witte klei die “biscuit” zijn gebakken in pottenbakkersoven op 950 graden Celsius. Daarna werden de torens geglazuurd in heldere kleuren en opnieuw gebakken op 1040 graden. De torens en kasteeltjes zijn uniek; een vergelijkbaar iets is niet eerder in de keramische sfeer gevonden.
De expositie is te bezichtigen tijdens openingsuren van de bibliotheek aan het Fluitpolderplein: maandag t/m vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur; maandag en vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur; woensdag en zaterdagochtend van 10.00 – 13.00 uur.