Meimaand Mariamaand

In de meimaand vereren wij van oudsher moeder Maria. Vroeger werden er bij haar beeld bloemen neergezet en werd door veel mensen elke dag de rozenkrans gebeden. In de meimaand en de oktobermaand doen wij dat hier elke week op donderdagavond in de kerk. Voor één keer brengen wij een verandering aan in deze traditie. Wij bidden de rozenkrans deze week niet op donderdag, maar op vrijdagavond. Vrijdag 2 mei om 19.00 uur is er een bijzondere Maria avond in de kerk.We beginnen zoals gewoonlijk met het rozenkransgebed, daarna is er een bloemenhulde aan Maria, en daarna wordt er op een groot scherm een prachtige film over Lourdes vertoond. Niet zomaar een opname, gemaakt door amateurs, maar opgenomen door echte professionals. Iedereen die de film heeft gezien is er laaiend enthousiast over. En Lourdes staat tegenwoordig weer volop in de belangstelling. Alle reden dus om vrijdagavond naar de kerk te komen om deze prachtige film te zien. U zult er beslist geen spijt van hebben.

J. v. Rijn