Oranjefeest op Koninginnedag

Hoewel het dreigde te gaan regenen, hadden zich toch heel wat kinderen met versierde fietsen en karren verzameld langs de route van de optocht om vervolgens aan te sluiten. Gelukkig bleef het droog en kon de jury heeft onderstaande kinderen tot winnaars uitroepen:
Anouska van Velzen, Nathaly van de Bos, Lani van Santen , Dewi van der Salm, Nick Luiten, Joyce Vurens en Lola de Winter.
Met veel enthousiasme namen de kinderen daarna deel aan de diverse spelletjes en werd er poppenkast gespeeld in de kantine. Met een drankje en chips sloten de kinderen het spelcircus af en namen zij hun cadeautje in ontvangst. We telden zo’n 150 deelnemers en de winnaars in de 3 leeftijdscategorieën zijn:
I Groep 1, 2 en 3:

Meisjes:
1. Sabrina Schouten
2. Lisa van Vliet
3. Lani van Santen
Jongens:
1.Wessel Suyten,
2.Jan Zuidgeest
3.Rowin Bocxe

II Groep 4, 5 en 6:

Meisjes:
1.Amber van der Salm
2.Kelly van der Pol
3.Zoey van der Bosch
Jongens:
1.Mike van Dorp
2.Bart van der Sande
3.Ken de Roode

III Groep 7 en 8:

Meisjes
1.Chelsea Disseldorp
2.Eline Bennis
Jongens:
1.Joep van Wijk
2.Jeroen Hanselaar

De aangelegde verkeerstuin wekte veel nieuwsgierigheid bij de kinderen. De kinderen stonden te dringen in de rij voordat deze om 11 uur geopend werd. Onder toeziend oog van de wijkagent en 2 rijinstructeurs konden de kinderen met skelters het uitgezette parcours afrijden waarin een rotonde en een heus verkeerslicht was ingebouwd. Er werd heel wat af geskelterd. Sommige kinderen hadden moeite op de “weg” te blijven. Wij danken de familie Suyten voor de begeleiding van dit evenement, hierdoor liep de organisatie op rolletjes.
In de middag was daar het moment om het verkeersexamen te doen. Nu kwam het er écht op aan om de verkeersregels serieus toe te passen. Na afloop kregen 62 kinderen het verkeersdiploma met pasfoto mee naar huis. Later in deze Dorpsketting treft U een lijst van de kinderen die het rijbewijs hebben gehaald.
Het Domino spel in de middag was een groot spektakel. Door de grote opkomst van jong en oud stonden de 15.000 reuze domino stenen in een record tijd. Af en toe liep de spanning zo hoog op dat er per ongeluk lange rijen stenen voortijdig om vielen….dit alles onder grote hilariteit van de kinderen en het publiek. Met hulp van een aantal ouders werden de omgevallen stenen snel hersteld en de verbindingen gemaakt zodat het startsein aan de wijkagent kon worden gegeven. Met een enkele hapering gingen alle 15.000 stenen om. Het opruimen van de stenen op kleur in de dozen was ook een feest: kinderen, pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s renden kriskras door de sporthal om de stenen bij de goede kleur op te bergen. Wij danken iedereen voor alle hulp hierbij: vele handen maken licht werk.