JONGEREN GEZOCHT

De raadscommissie Maatschappelijke Activiteiten heeft enige maanden geleden een presentatie gekregen van het Jongeren Inspectie Team (JIT) uit Voorburg. De jongeren hebben ons, raadsleden, verteld wat er allemaal verbeterd kan worden in de gemeente om het voor jongeren aantrekkelijker te maken. De commissie heeft toen besloten een werkgroep jongeren in te stellen om verder door te praten met elkaar en te bekijken wat er gerealiseerd kan worden. Aan de werkgroep nemen een aantal jongeren deel.
De eerste actie is gestart: wij hebben aan het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd een gesprek te organiseren met de discotheken in de omgeving en de taxibedrijven om te bekijken of het mogelijk is op een goedkope manier het vervoer naar huis te kunnen regelen.
Wat gaan we verder doen? We gaan samen met de jongeren nadenken over een manier om jongeren meer bij het gemeentelijk beleid te betrekken. Dat kan dus betekenen dat we hen gaan vragen om af en toe stukken te lezen waar wij als raadsleden iets over moeten zeggen zodat we ook weten hoe jongeren erover denken.
We zoeken naar een manier om op scholen meer te vertellen over de gemeenteraad. We gaan misschien een jongerenconferentie organiseren.
Kortom, de werkgroep zit boordevol plannen! Maar wij willen graag zoveel mogelijk jongeren erbij betrekken.
Heb je zin om mee te denken, kom dan op maandag 12 mei a.s. om 17.30 uur naar het raadhuis, Huize Swaensteijn, Herenstraat 7274 in Voorburg. De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 19.00 uur en er wordt voor broodjes gezorgd. Daarom is het wel belangrijk dat je je van tevoren even aanmeldt. Dat kan bij de secretaris van de werkgroep, Ed van Ooijen, tel. 3008593, email: e.van.ooijen@leidschendamvoorburg.nl.
Kun je niet komen, maar heb je wel belangstelling en/of goede ideeën? Laat het ons dan ook weten!

We zijn erg benieuwd naar jullie reacties,
Jacqueline van den Honert, Voorzitter commissie Maatschappelijke Activiteiten
Elzendreef 178
2272 ED Voorburg
tel. 0703866616
email: jjpm.vd.honert@leidschendamvoorburg.nl

Jacques Zuiderwijk, voorzitter werkgroep jongeren
Schadeken 62
2264 KC Leidschendam
tel. 0703176463
email: JHAM.Zuiderwijk@leidschendamvoorburg.nl