Kunst om van te Smullen

Culinaire activiteiten
Op dit moment is er in Museum Swaensteyn een tentoonstelling over eten, met de toepasselijke titel ‘Kunst om van te Smullen’.
Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseert het museum een aantal culinaire activiteiten die in de tweede helft van mei gaan plaatsvinden.

Zondag 18 mei Proeverije
Tussen 13.00 en 17.00 uur kunt u binnenlopen om onze gezellige eetmarkt te bezoeken. Heeft u wel eens een traditioneel Ghanees gerecht gegeten? Is het er nog nooit van gekomen om roti of couscous te testen? Kom dan naar onze markt, waar u naar hartelust exotische hapjes uit bijvoorbeeld Suriname, Ghana, Marokko of Rusland kunt proeven. Ook zijn er nieuwe producten uit het Westland, denk hierbij aan oranje tomaten of paarse paprika’s.
Voor € 7,50 kunt u een ‘proefkaart’ kopen waarop 5 consumptiebonnen zitten, dit is tevens uw entreebewijs. De kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar in het museum.

Zaterdag 24 mei Sushiworkshop
Op deze dag kunt u de vaardigheden voor het maken van goede sushi onder de knie krijgen. De kosten inclusief alle ingrediënten bedragen € 30, per persoon. De werkmaterialen, recepten en natuurlijk de door u gemaakte sushi’s kunt u mee naar huis nemen.
U kunt deelnemen aan de workshop van 14.0015.30 uur of van 15.3017.00 uur. Opgeven kan telefonisch of dmv een inschrijfformulier die bij de balie van het museum te verkrijgen is.

Donderdag 29 mei High Tea
Op Hemelvaartsdag kunt u heerlijk ontspannen tijdens een High Tea. Deelname aan de High Tea bedraagt € 15, en hiervoor krijgt u een scala aan muffins, taarten, scones, sandwiches en uiteraard veel soorten thee. Aanvang: 15.00 uur en u kunt zich telefonisch opgeven of een inschrijfformulier bij de balie van het museum invullen.

Zaterdag 31 mei Romeins buffet
In het oude Forum Hadriani richten we een Romeins buffet aan. De gerechten waarvan u kunt genieten zijn authentiek Romeins. Wat moet u zich hierbij voorstellen? Denk aan Romeinse wijnbroodjes, moretum (knoflookkaas), struisvogelragout, eieren in pijnboompittensaus, mulsum (gekruide wijn) en nog veel meer. Zowel voor vegetariërs als nietvegetariërs zijn er genoeg ingrediënten voor een prima culinair avondje uit.
De kosten bedragen € 35,. Opgeven kan telefonisch of dmv een inschrijfformulier die bij de balie van het museum te verkrijgen is.

Voor alle activiteiten geldt dat u 50% korting krijgt als u een ooievaarspas bezit. De inschrijfformulieren kunt u ook vinden bij de Openbare Bibliotheek en in de wijkcentra.
De activiteiten vinden plaats in Museum Swaensteyn.
Adres:
Herenstraat 101
2271 CC Voorburg
0703861673
swaensteyn@zonnet.nl
Openingstijden: woensdag t/m
Zondag van 13.0017.00 uur