STOMPWIJK 92 NIET LANGS SV DUINDORP 1-1

STOMPWIJK De Stompwijkers zijn nog niet helemaal zeker van nacompetitie. Het elftal bleef afgelopen donderdag tegen het reeds gekwalificeerde SV Duindorp een 11 gelijkspel steken. Stompwijk ’92 heeft officieel nog vier punten uit drie duels nodig voor de promotiewedstrijden. Niemand in het sportminnende dorp twijfelt echter meer aan de goede afloop.
Stompwijk ’92 staat op de drempel van nacompetitie. De derde periode lijkt het elftal niet meer te ontgaan, omdat het gestaakte duel tegen Forum Sport volgens de vereniging min of meer als gewonnen moet worden beschouwd. Niemand gaat er echter vanuit dat het elftal de 42 voorsprong in de nog resterende 7 minuten zal weggeven. Bij winst op SV Duindorp zet de ploeg weer een forse stap in de goede richting. Toch bleek de winnaar van de eerste periode absoluut niet van zins om de zege cadeau te doen aan de Stompwijkers. De Hagenaars begonnen fel aan het duel en waren veel op de helft van de thuisploeg te vinden. Ondanks het lichte overwicht kreeg Stompwijk ’92 de beste kansen in de beginfase. In de 7e minuut kon Toby van Marwijk na een fraaie pass van Tim van Rijn zomaar op doelman Marco Harteveld aflopen. De aanvaller had de hoek voor het uitkiezen, maar hij trof de vuisten van de doelman. Twee minuten later kreeg Jos Olijhoek een ideale kopkans om te scoren, maar de uitstekende doelman plukte de bal nu fraai uit de hoek. De twee verprutste kansen kwamen de Stompwijkers duur te staan, omdat SV Duindorp na een kwartier uit het niets op voorsprong kwam. Danny Mooyman kwam te laat uit zijn doel om een gevaarlijke voorzet van de tegenstander onschadelijk te maken. Daardoor kon Danny Pronk in balbezit komen en simpel scoren.

Stompwijk ’92 was duidelijk even van slag. De Hagenaars roken bloed en gingen op jacht naar de 20 tegen de nerveus spelende Stompwijkers. SV Duindorp voetbalde simpelweg wat feller en makkelijker zonder dat het elftal veel kansen kreeg. Op slag van rust kwam het elftal van trainer Luiten bijna op gelijke hoogte na een enorme blunder achterin. Eén van de centrale verdedigers verspeelde de bal wel heel knullig aan Toby van Marwijk die onbedreigd op Marco Harteveld kon aflopen. De keeper weerhield de goalgetter weer van een goal door zijn been op het juiste moment uit te steken. De grootste kans van de wedstrijd kwam echter in de 45e minuut maar dan wel op naam van een Haagse juniorspeler. De buitenspelval werkte helemaal niet bij de Stompwijkers, waardoor Michael Baak onbedreigd op Danny Mooyman kon aflopen. De junior had de hoek voor het uitkiezen, maar hij lobde de bal veel te zacht in de handen van de ver uitgelopen keeper. Na de pauze gooide de thuisploeg alle schroom van zich af en ging het elftal verwoed op jacht naar de verdiende gelijkmaker. Toch had Danny Pronk het duel voortijdig kunnen beslissen, maar de spits kopte de bal uit een strakke voorzet op de paal. De wedstrijd werd nu echt leuk, omdat het spel op en neer golfde. Beide elftallen speelden goed verzorgd voetbal, maar de Stompwijkers stonden nog steeds op een hatelijke 10 achterstand.

In de 70e minuut zorgde Vincent Romijn dan wel voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Hij rondde een prima opgezette combinatie met Jeroen van Emmerik door het hart van de Haagse defensie uitstekend af. De 11 werkte bevrijdend, omdat SV Duindorp er vanaf dat moment niet echt meer aan te pas kwam. Stompwijk ’92 combineerde de tegenstander bij vlagen helemaal zoek en kreeg ook de beste kansen op de volle winst. De goed en fel spelende Van Emmerik had de 21 op zijn schoen, maar hij produceerde niet meer dan een slap rollertje. Toby van Marwijk had zijn elftal in de 83e minuut naar de winst kunnen schieten. Hij schudde zijn directe tegenstander op volle snelheid af, maar de fraaie actie leverde geen doelpunt op. De aanvaller trof de lat met zijn vlammende schot. Daarmee eindigde het aantrekkelijke duel in een 11 gelijkspel. Trainer Luiten kon na afloop wel leven met de uitslag. Hij was met name tevreden over het vertoonde spel na rust, toen de spelers de schroom helemaal van zich afgooiden. In de eerste helft haalden teveel spelers hun niveau niet. Luiten had nog het meeste commentaar op de gemiste kansen in de beginfase, waar SV Duindorp kort daarna van profiteerde. Door het gelijkspel tussen beide elftallen is Quintus kampioen. De ploeg uit Kwintsheul komt op 4 mei naar Stompwijk toe. Stompwijk ’92 moet zich realiseren dat het een ideale kans heeft om te winnen. In dat geval is het elftal nog maar officieel een punt verwijderd van de nacompetitie. door Hans Beukema